Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Depremde 19 kişiye mezar olan Akar Apartmanı davasında şantiye şefi tahliye edildi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Depremde 19 kişiye mezar olan Akar Apartmanı davasında şantiye şefi tahliye edildi
Sektörden

Depremde 19 kişiye mezar olan Akar Apartmanı davasında şantiye şefi tahliye edildi

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 10 Nisan 2025 15:48
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
5 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde bulunan Akar Apartmanı’nın yıkılması sonucu 19 kişi yaşamını yitirdi, 7 kişi de yaralandı.

Soruşturma sürecinde hakkında yakalama kararı çıkarılan müteahhit Mesut Akar 19 Mart 2023’te tutuklandı. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı, müteahhit Mesut Akar, şantiye şefi Serdar Çelebi Köse, yapı denetim şirketi yetkilileri Yahya Gökçil, Celalettin Kurt ve Mehmet Ali Unkun, denetçi Adnan Yıldız ve Ömer Kirik, yardımcı kontrol elemanı Serkan Dökülmez hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İslahiye Ağır Ceza Mahkemesi, 16 Ekim 2024’teki duruşmada, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve kaçma şüphesi bulunmaması gerekçesiyle müteahhit Mesut Akar’ın tahliyesine karar verdi.

“SANIĞIN KAÇMA ŞÜPHESİ VAR”

Akar Apartmanı davasının sekizinci duruşması, pazartesi günü İslahiye Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmada, tutuklu sanık Serdar Çelebi Köse, tutuksuz sanıklardan müteahhit Mesut Akar, yardımcı kontrol elemanı Serkan Dökülmez, depremde yakınlarını kaybeden aileler ve taraf avukatları hazır bulundu. Diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Duruşma savcısı beyanında, “sanık Serdar Çelebi Köse’nin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve isnat edilen suçun kanunda öngörülen üst ceza sınırı dikkate alındığında kaçma şüphesinin oluştuğunu” ifade etti. Bu sebeple, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi kamu adına talep edildi.

“DAVA BİR AN ÖNCE KARARA BAĞLANSIN”

Müştekiler, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek sanıkların tutuklu yargılanmasını ve en ağır cezayı almasını talep etti. Müşteki avukatlarından Abdullah Yalçın da davanın bir an önce karara bağlanmasını ve sanıkların en üst sınırdan cezalandırılmasını istedi.

SANIKLAR: SORUMLULUĞUMUZ YOK

Tutuklu sanık Serdar Çelebi Köse ise önceki savunmalarını tekrar ederek, yıkılan bina ile ilgili olmadığını ileri sürdü. Köse, “Ben millete hizmet ettim. Bu binada herhangi bir sorumluluğum yoktur. Bu binada şantiye şefliği yapmadım. Suçsuzum, beraatıma ve tahliyemi talep ederim” diye savunma yaptı.

Tutuksuz sanık Serkan Dökülmez de savunmasında, “Yapı denetim firmasından istifa edip Kıbrıs’a okumaya gittim. 2013 yılında söz konusu firmadan istifa ettim. Beraatımı talep ederim” dedi.

Tutuksuz sanık müteahhit Mesut Akar ise binayı kendisinin yapmadığını öne sürdü ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Serdar Çelebi Köse’nin başka bir dosyadan tutuklu bulunduğunu belirterek bu dosyadan tahliye edilmesine karar verdi. Kararda, şu ifadelere yer verildi:

“Sanık Serdar Çelebi Köse’nin tutuklulukta geçirdiği süre, mevcut delil durumu ve toplanacak deliller, sanığın savunması, soruşturma ve kovuşturma aşamasında toplanan deliller ve dinlenen tanık beyanları ve dosya kapsamı itibariyle delillerin büyük çoğunluğunun toplanmış olması ve toplanmayan delillere ilişkin olarak sanığın delilleri karartma ve değiştirme şüphesinin bulunmaması, sanığın mahkememizin 2023/74 esas sayılı dosyasında da tutuklu bulunduğu, bu hali ile kaçma şüphesinin bulunmadığı, sanığın sabit ikamet sahibi olması, tutuklamanın bir tedbir olması, dosyanın gelmiş olduğu aşama delil durumu da nazara alındığında sanık hakkında tutuklama tedbiri yerine adli kontrol tedbirinin uygulanmasının dosya kapsamı itibariyle daha orantılı ve ölçülü olacağı ve sanığın tutuklu kaldığı süre de dikkate alınarak sanığın tahliyesine, başka suçtan tutuklu veya hükümlü değil ise derhal salıverilmesine karar verilmiştir.”

”VERİLEN KARAR KAMU VİCDANINI DERİNDEN SARSMIŞTIR

Bir sonraki duruşma 18 Haziran’da görülecek.

Müşteki avukatlarından Abdullah Yalçın, sanık Serdar Çelebi Köse’nin tahliye edilmesine ilişkin ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmede bulundu. Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

“Sanık Serdar Çelebi Köse, yaklaşık iki yıl boyunca kaçmış, duruşmalara katılmamış ve ifade vermemiştir. Yargılamaların son safhasına gelindiğinde, 23 Aralık 2024 tarihinde gerçekleşen 6. celseye katılarak ifade vermiş ve ‘kaçma şüphesi’ nedeniyle tutuklanmıştır. Ancak, kuvvetli kaçma şüphesine rağmen, sadece iki celse sonra, 8. celsede tahliye edilmiştir. Sanık Serdar Çelebi Köse, haksız kazanç elde etme amacıyla ‘Akar Apartmanı’ isimli binayı mevzuata aykırı şekilde inşa ederek 19 kişinin hayatını kaybetmesine, 7 kişinin ise yaralanmasına sebep olmuştur. Bu kadar ağır sonuçlara yol açan kusurlu ve kötü niyetli hareketlerine rağmen verilen tahliye kararı, kamu vicdanını derinden sarsmış, hukuka ve adalete olan güveni zedelemiştir. Zira sanık, iki yıl boyunca kaçmış ve ancak 6. celsede duruşmaya katılmıştır. Tüm bunlar göz önüne alındığında, sanığın kuvvetli kaçma şüphesinin bulunduğu açıktır.”

Babalar Günü İçin Novo’da Yatırım Zamanı
Her an kırılabilir… Türkiye’de ‘deprem üretme zamanı gelmiş’ 30 fay belirlendi
Meteoroloji açıkladı: 12 Haziran 2025 hava durumu raporu… Bugün ve yarın hava nasıl olacak?
İSKİ açıkladı: 12 Haziran İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Depremlerin ardı arkası kesilmedi… Naci Görür’den korkutan ‘Kütahya’ uyarısı: ‘Bölge geriliyor!’

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Silifke’de Öğrenci Kent Lokantası hizmete açıldı!
Sonraki Makale blank AKYAPI En Büyük “Ticarethane” Projesini Dudullu’da Hayata Geçiriyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Yabancı turist oranı nisanda yüzde 41,12’ye yükselerek rekor kırdı
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
blank
arsaVev, Sadece 500 Bin TL’den Başlayan Peşinatla Ev Sahibi Yapıyor
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
blank
Piyasalar Faiz İndirimi Bekliyor
Ekonomi Haberleri
13 Haziran 2025
blank
Düşler Vadisi Riva: Şehrin Kalbinde Doğayla İç İçe Masalsı Bir Yaşam Fırsatı!
Emlak Haberleri
13 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?