Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Cumhurbaşkanlığı Katar’da ofis açtı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Cumhurbaşkanlığı Katar’da ofis açtı
Sektörden

Cumhurbaşkanlığı Katar’da ofis açtı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 20 Ağustos 2020 09:41
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Haziran’da düzenlenen Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “İstanbul’umuzu İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz” demişti. Edinilen bilgiye göre, Türkiye bu hedefe Katar ile birlikte ilerleyecek.

İslami finans hizmetleri ve teknolojilerini Türkiye üzerinden Avrupa’ya, Malezya üzerinden de Asya’ya açmaya hedefleyen Katar, İstanbul Finans Merkezi’ndeki yerini alacak.

Sözcü’nün haberine göre, Doha, İstanbul ve Kuala Lumpur’da ortak teknolojik altyapı ve hukuki düzenlemelere sahip üçlü bir yapı kurulacak. Bu çerçevede Türkiye de şimdiden Katar Finans Merkezi’ndeki yerini aldı.

ÇALIŞMALAR HIZLANDI

Kasım 2019’da Katar Finans Merkezi İdaresi ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi arasında mutabakat zaptı imzalanmıştı. Erdoğan ve Katar Emiri Tamim bin Hamad Al-Thani’nin huzurunda atılan imzalar ilk meyvesini verdi.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi yurtdışındaki ilk temsilciliğini mart ayında Katar Finans Merkezi’nde açtı. Başkent Doha’da hizmete giren ofisin, Katar’daki finansal kuruluşların İstanbul Finans Merkezi’nde ve Türkiye’deki finansal kuruluşlar ise Katar Finans Merkezi’nde faaliyet göstermesini kolaylaştırmak için çalışmalar yürüttüğü öğrenildi. Levent Küçükdaban’ın temsilciğini yaptığı Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi’nin Doha bürosu, Katar’ın finans merkezindeki hukuk, mevzuat ve teknolojik altyapı deneyimlerinden de faydalanacak.

KATAR’IN PLANI

Ülke ekonomisinin sadece petrol ve doğalgaza dayalı olmasını istemeyen Katar, 2005 yılında finans merkezi projesini başlattı. 2017 yılına kadar yerel pazara odaklanan Katar 2017’den itibaren yabancı şirketlere kapılarını sonuna kadar açtı. Vergisel avantajları, kesintisiz kar payı transferi ve istihdam teşvikleriyle hızlı büyüyen Katar Finans Merkezi’nde hali hazırda çoğunluğu yabancı 900’den fazla firma ve 3 bin 500 çalışan bulunuyor.

Katar Finans Merkezi’nde, ağırlıklı olarak finansal teknoloji (fintek) ve katılım finans şirketleri faaliyet gösteriyor. 2018 yılında İslami finans alanında yeni gelişen ülkelerle çalışma kararı alan Katar, Türkiye ve Malezya’nın da içinde olduğu üçlü bir yapı kurmayı planlıyor. Katar, ortak teknoloji ve düzenlemelere sahip olan üç finans merkezi aracılığıyla 2 trilyon dolarlık İslami finans pazarından söz sahibi olmak istiyor.

TÜRKİYE’NİN HEDEFİ %20’YE YÜKSELMEK

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, 2007’de gündeme gelen ve 2012’den bu yana yapımı süren İstanbul Finans Merkezi’nde 2019 yılında ipleri eline almıştı. Varlık Fonu’nu devreye sokarak projede “devletleşmeye” giden Cumhurbaşkanlığı, projenin 2022 yılına yetiştirilmesi için inşaat sürecini hızlandırmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi projede ağırlığı, İslami usul ve esaslarla faaliyet gösteren “katılım finans” ile “fintek” olarak kısaltılan finansal teknolojiye vermeyi planlıyor. İslami finans kurumlarının sektörden aldığı pay 2002 yılında yüzde 2 bile değilken, bugün yüzde 6.3’e yükselmiş bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, bu oranı 2025 itibarıyla yüzde 20’ye çıkarmayı hedefliyor.

İstanbul’da deprem mi oldu? 4 Ağustos 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
İSKİ açıkladı: 4 Ağustos İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
 Tarihin en yüksek seviyesi: İstanbul’daki en yüksek kiralar bu semtte
20 dönüm araziye 10 milyon dolarlık yatırım yapacak 
 İklim krizi dünyayı kurutuyor: Tatlı su iflası kapıda
ETİKETLENEN:Cumhurbaşkanlığı Finans OfisifinansKatarTeknolojiFinans Merkezi

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Türkiye ekonomik verileri – 20 Ağustos 2020
Sonraki Makale blank HalkBank 0,89 faiz oranı 30 bin TL İhtiyaç Kredisi vermeye devam ediyor! Kredi başvuru ekranı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Damla Kent Projesinde Talep Toplama Süreci Başladı
Emlak Haberleri
4 Ağustos 2025
blank
Murat Kurum duyurmuştu: “Damla Kent Projesi ve Gayrimenkul Sertifikası” sürecine dair detaylar
Emlak Haberleri
4 Ağustos 2025
blank
Ege Yapı’dan,Yunanistan’ın yüksek turizm talebine sahip bölgesi olan Halkidiki’de villa yaşamı ve yatırım fırsatı
Emlak Haberleri Emlak Dünyası
4 Ağustos 2025
blank
Bavul hazırlarken yapılan en yaygın 10 hata
Emlak Turizm
4 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?