Cumhurbaşkanlığı, “karayollarındaki hız sınırlama uygulamalarında yeknesaklık ile ilgili genelge yayımladı.
Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yer alan genelgede, 2024-2027 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı içinde yer alan performans göstergeleri kapsamında karayolu yapısı üzerinde hız sınırını belirleyen işaretlemelerin, değişen ve gelişen koşullar göz önünde bulundurularak gerekliliği ve konumunun incelenip ülke genelinde yeknesak uygulamaların sağlanmasına yönelik çalışmaların ivedilikle sonuçlandırılacağı belirtildi.
Bu kapsamda, karayolu üzerindeki hız sınırı, hız sınırı sonu levhaları ve ilgili diğer trafik işaretlemeleri, güncel standartlara uygunluk, konum, gereklilik, görünürlük, süreklilik ve sürücü davranışları üzerindeki etkileri açısından yeniden değerlendirilecek.
Meskun mahal dışında tesis edilmiş hemzemin yaya geçitlerinin standartlara uygunluğu kontrol edilecek, okul, hastane bölgesi gibi istisnalar dışında kalan hemzemin yaya geçitleri kaldırılacak. Belediyelerin yapım ve bakımından sorumlu olduğu yerleşim yeri içinden geçen taşıma kapasitesi yüksek yollarda can ve mal güvenliği açısından gerekli tedbirler alınarak hız sınırları yeniden gözden geçirilecek.