By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Çanakkale kül oldu: Yangının tahribatı uydu fotoğraflarına yansıdı!
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Çanakkale kül oldu: Yangının tahribatı uydu fotoğraflarına yansıdı!
Sektörden

Çanakkale kül oldu: Yangının tahribatı uydu fotoğraflarına yansıdı!

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 26 Ağustos 2025 14:39
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Çanakkale’de merkeze bağlı Sarıcaeli köyünde 8 Ağustos’ta orman yangını çıktı. Sarıcaeli yangını, 9 Ağustos’ta kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle yaklaşık 617 hektar orman alanı zarar gördü.

Kepez beldesinde ise 11 Ağustos’ta çıkan orman yangını, 12 Ağustos’ta kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle Güzelyalı köyünde çok sayıda ev zarar gördü. Yangında 543 hektarlık orman alanı da zarar gördü. ÇOMÜ akademisyenlerinin yaptığı çalışmayla 2 büyük yangının yaşandığı bölgedeki zarar, uydu fotoğraflarıyla gözler önüne serildi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu, “Kentimizde 8 ile 12 Ağustos tarihleri arasında yoğun bir yangın felaketi yaşandı. Kepez beldesindeki orman yangını kampüslerimizi de etkilediği için özellikle odaklandık. Yangın oldukça geniş bir sahada meydana geldi. Güzelyalı’nın yanı sıra Çınarlı köyü sınırları, İntepe ve hatta İntepe’nin ötesine de taşındı. Üniversiteler olarak özellikle toplumsal katkı faaliyetlerine Yükseköğretim Kurulumuzun vizyonuyla çok önem veriyoruz. Yangın doğal bir afet ancak yangın öncesinde, yangın sırasında ve yangın sonrasındaki iyileştirme faaliyetlerine üniversite olarak akademik vizyon vermekle yükümlüyüz” ifadelerini kullandı.

blank

(Yangın öncesi)

‘SINIFLANDIRMIŞ OLDUK’

İlgili bölüm, programlarla ve araştırma merkezleriyle birlikte çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Erenoğlu, “Dardanos yerleşkemiz büyük oranda yangın felaketinden zarar gördü. Yangın öncesi ve sonrası özellikle uydu görüntüleme tekniklerinden ve insansız hava aracı teknolojisinden yararlanarak, özellikle yanmış bölgeleri modelledik. Ortofotolar, koordinatlı haritalar ürettik. 3 boyutlu modeller yardımıyla bu yanmanın miktarının bitki örtüsüne ve ağaçlara zararını sınıflandırmış olduk. Verinin Avrupa Uzay Ajansı’ndan elde edilmesinden tutun, verinin işlenmesi, indekslenmesi, elimizdeki kütüphanelerle sınıflandırılması ve yangın etkisinin modellenmesine kadar bilimsel yöntemler kullandık. Özellikle zararların, hasarların ortaya çıkarılması ve bundan sonraki yapılacak yeni ormanlaştırma veya yeniden ihya çalışmalarına öncülük etmesi açısından önemli” diye konuştu.

blank

(Yangın sonrası)

‘ESKİSİNDEN DAHA İYİ YAPACAĞIZ’

Prof. Dr. Erenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu kapsamda özellikle ilgili birimlerimizdeki hocalarımıza, doktora ve yüksek lisans öğrencilerimize hızlı bir şekilde bu verileri ortaya koyduk. Veri değerlendirmek zor bir süreç, hızlı olması gerekiyor, zamanla yarışıyorsunuz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere kentimizin karar vericileriyle, yöneticileriyle bu raporlarımızı sürekli paylaşıyoruz. Umuyorum ki yangına dirençli, özellikle bitki örtüsünün yeniden bölgede ihyası noktasında gerekli çalışmalar hızla yürütülecektir. Biz de Ziraat Fakültemizdeki deneme alanlarımızı, ne yazık ki kaybettik. Orada yüksek lisans, doktora öğrencilerimizin ürünlerini kaybettik. İlgili kamu kurum kuruluşları ve bilimsel araştırma projelerinin desteğiyle bu sefer üretim tesislerini eskisinden daha iyi bir şekilde yapacağız.”

Global markalar, Türkiye’de ‘ofissiz’ büyüyecek
Systemair Türkiye, İsveç Ticaret Merkezi Derneği’nin 35. yıl kutlamasında “Sürdürülebilirlikte Paydaş Katılımı Ödülü”ne layık görüldü
Cevher Konağı Halfeti’de CK Avlu markasıyla faaliyete başladı
İspanya ‘golden visayı’ kapattı Türkler rotayı komşuya kırdı
“Konut sahipliğini artırmak için uygulanabilir mortgage gerekiyor”  

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Emlak ilanında tarihi keşif: 80 yıl sonra ortaya çıktı!
Sonraki Makale blank Kiralık konutlarda yeni furya
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
Yükleniyor

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Fuzul, yeni sezonda da Engelsiz Aslanlar’ın yanında
Emlak Haberleri
27 Kasım 2025
blank
İstanbul, Ankara ve İzmir’de konut piyasasında dikkat çeken değişim
Ekonomi Haberleri
27 Kasım 2025
blank
TOKİ sosyal konut başvurularında yeni detay: Hangi kategori hangi evi alacak?
Ekonomi Haberleri
27 Kasım 2025
blank
Dünya nüfusunun en kalabalık olan ülkeleri belli oldu
Emlak Dünyası
27 Kasım 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?