Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Bugün dünyaya proje satıyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Patronlar Dünyası > Bugün dünyaya proje satıyor
Patronlar Dünyası

Bugün dünyaya proje satıyor

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 4 Eylül 2023 09:39
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Çocukluk arkadaşı 4 kişinin bir araya gelerek 2010 yılında kurduğu Outdoor Factory, bugün yaklaşık 200 kişiye istihdam sağlıyor. Merkez ofislerinin İstanbul başta olmak üzere Özbekistan, Katar, İtalya, Almanya ve Amerika’da olduğunu ve şimdi de Suudi Arabistan’da bir ofis açtıklarını belirten Outdoor Factory Kurucu Ortağı Suphi Aydıner, Türkiye’nin yansıra globalde yayılarak daha fazla güçlenmek istediklerini söyledi. İşlerinde proje bazlı çalıştıklarını belirten Suphi Aydıner, “Fransa, Almanya, Hollanda ve İngiltere’de projeler yaptık. Orta Avrupa’da güçlüyüz.

Suudi Arabistan’da ise yeni yapılanıyoruz. Amerika’da da güçlenmek istiyoruz. Çünkü Amerika çok büyük bir pazar” dedi. Her ne kadar Amerika’da yerleşik bir ekipleri olsa da birebir kontak halinde kalmak ve güven bağını kurmak için uzun bir zaman harcanması gerektiğine işaret eden Aydıner, dünyada nerede yatırım artıyorsa oraya ağırlık verdiklerini ifade etti.

blank

Temalı eğlence parklarının dışında müzeler, şehir mimarisi alanlarında şehir meydanları, anıtlar, heykeller, şehir parkları projelerini de hayata geçirdiklerine değinen Aydıner, üretimi İstanbul Kurtköy’de yaptıklarını ancak proje bazlı çalışıp seri üretim yapmadıkları için çalıştıkları birçok alt taşeron firmanın olduğunu belirtti. Avrupa’da 450, Amerika’da ise 400 civarında etkin Tema Park olduğunu belirten Suphi Aydıner, “Avrupa’da ve Amerika’da büyük oranda temalı parklara hizmet veriyoruz.

Türkiye’de ise daha çok şehir mimarisi ve müzelere hizmet veriyoruz. Ortadoğu’da ise temalı park, şehir mimarisi, müzeler olmak üzere daha karma şekilde çalışıyoruz” diye konuştu. Aydıner, Özbekistan’da Cumhurbaşkanlığı anıtını, Türkiye’de ise Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısının karşısına yapılan ’15 Temmuz Şehitler Anıtı’nı kendilerinin tasarlayıp ürettiklerini ifade etti.

Türkiye’de nüfusun yarısından az müze girişi var

Ayrıca Türkiye’de yaklaşık 430 civarında müze olduğunu ve bunların yarısının devlete yarısının da özele ait olduğunu belirten Suphi Aydıner, Amerika’da müze sayısının ise 500’ün üzerinde olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: “Amerika’da yaklaşık 340 milyon nüfus var. Bunun iki katına yakın müze giriş sayısı bulunuyor. İnsan sayısından ziyade 650 milyon civarı müze giriş sayısı var. 85 milyonluk Türkiye’de ise yaklaşık 35 milyonluk müze giriş sayısı var. Dolayısıyla biz de bir yandan projelerimizde müzeciliği ön plana çıkarmaya çalışıyoruz.”

Temalı park sektörü 65 milyar dolara yükseldi

Temalı park sektörünün dünya çapında yıllık 45 milyar dolarlık bir hacim yarattığını ancak Ortadoğu’nun gaza basmasıyla birlikte bu rakamın 65 milyar dolarlara ulaştığını söyleyen Suphi Aydıner, “Temalı parklarda dünya çapında yatırımlar yapılıyor. Bunların kimisi irili ufaklı yenilikler yaparken kimi de yeniden kuruluyor” dedi. Suphi Aydıner, Outdoor Factory’nin geçen yıl 400 milyon TL’nin üzerinde ciro gerçekleştirdiğini belirterek, 2023 yılını şimdiden yaklaşık 700 milyon TL gibi bir rakamla kapattığını söyledi. Aydıner, “Çünkü proje bazlı çalışıyoruz. Bu sebeple yıl bitmeden ciromuz aşağı yukarı belli oluyor” diye konuştu.

“İsteyen sanayiciye üretim tesisini TOKİ inşa edecek”
Mersin OSB’de 6. Bölge çalışmaları başladı
TMSF satışa çıkarmıştı: Bellona’nın satışı gerçekleşti
Hepsiburada’dan deprem sonrası indirim teşviki, zamma yaptırım!
TAV İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener: Yönetici kibirli olmamalı

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank İtalya’dan Akdeniz’e örnek olacak “akıllı ada” projesi
Sonraki Makale blank Azerbaycan’da 5,2 büyüklüğünde deprem oldu
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Türkiye’nin En Terkedilmiş Arazileri: Issız Toprakların Sessiz Tanıklığı
Emlak Haberleri
4 Temmuz 2025
blank
İstanbul’un Katman Katman Tarihi: Hangi Medeniyetler Bu Şehre Damgasını Vurdu?
Emlak Haberleri
4 Temmuz 2025
blank
Yeryüzünden Silinen Şehirler: Doğal Afetlerin Yok Ettiği Medeniyetler
Emlak Haberleri
4 Temmuz 2025
blank
Türk müteahhitler 6 ayda yurt dışından 6,2 milyar dolarlık 93 proje aldı: İlk sırada Rusya var
Emlak Gazetesi
4 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?