By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Bilim dünyası ayakta! Ünlü Araştırmacı piramitleri kimlerin inşa ettiğini açıkladı!
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Teknoloji Rehberi > Bilim dünyası ayakta! Ünlü Araştırmacı piramitleri kimlerin inşa ettiğini açıkladı!
Teknoloji Rehberi

Bilim dünyası ayakta! Ünlü Araştırmacı piramitleri kimlerin inşa ettiğini açıkladı!

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 6 Ağustos 2025 14:45
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Tarihsel ortodoksiye meydan okuyan açıklamalarıyla tanınan İngiliz araştırmacı-yazar Graham Hancock, American Alchemy adlı podcast programında Gize Yaylası’ndaki Keops Piramidi’nin sanılandan çok daha eski olabileceğini öne sürdü.

  • Hancock’a göre bu dev yapı, 4.500 yıl önce Firavun Khufu döneminde değil, 12.500 yıl önce kayıp bir medeniyet tarafından inşa edildi.

Daily Mail’in haberine göre, “Antik Mısırlılar bu yapının bazı bölümlerini tamamlamış olabilir,” diyen Hancock, “Ama temeli ve esas yapısı çok daha eskilere dayanıyor. Mısırlılar, var olanı miras aldı ve restore etti.” ifadelerini kullandı.

blank

“SFINKS’İN EROZYONU BU TEZİ DESTEKLİYOR”

Hancock’un iddialarındaki kilit noktalardan biri, Büyük Sfenks’in üzerindeki erozyon izleri. Ona göre bu izler, sadece binlerce yıl süren yoğun yağmurlarla oluşabilir ve bu tür yağışlar, Mısır’da ancak Buzul Çağı’nın sonlarında, yani yaklaşık 12.500 yıl önce yaşandı.

“4.500 yıl önce Gize’de böyle bir yağış yoktu,” diyen Hancock, bu gözlemin piramitlerin yaşına dair geleneksel tarihi sorgulattığını savundu.

DR. ZAHİ HAWASS: “BUNLAR HAYAL ÜRÜNÜ”

Mısır’ın en tanınmış arkeologlarından biri olan Dr. Zahi Hawass ise Hancock’un açıklamalarına sert yanıt verdi. Daily Mail’e konuşan Hawass, iddiaları “asılsız ve bilim dışı” olarak niteledi.

“Biri 12.000 yıl önce bu piramidi yaptıysa, neden buna dair hiçbir kanıt yok?” diyen Hawass, 50 yıldır Gize’de arkeolojik kazılar yürüttüklerini ve tüm bulguların M.Ö. 2600’lü yıllardaki 4. Hanedan dönemine ait olduğunu vurguladı.

blank

ZEP TEPI VE ORİON KUŞAĞI İDDİASI

Graham Hancock’un savunduğu bir diğer teori ise “Zep Tepi” yani Mısır mitolojisindeki “İlk Zaman” kavramı. Bu dönemin 12.500 yıl öncesine denk geldiğini belirten Hancock, piramitlerin Orion Takımyıldızı’na olan hizalanmasının da bu tarihi desteklediğini söyledi.

“O dönemde Orion’un kuşağı piramitlerle kusursuz bir şekilde örtüşüyordu. Büyük Sfenks ise Leo takımyıldızını doğrudan karşılıyordu,” diyen Hancock, bu astronomik uyumun tesadüf olamayacağını savundu.

HAWASS: “MERER’İN GÜNLÜĞÜ HER ŞEYİ AÇIKLIYOR”

Dr. Hawass, bu görüşlere karşılık, inşaat sürecine dair somut belgelerin varlığını hatırlattı. En önemli kanıtlardan biri, 2013’te Wadi El-Jarf bölgesinde bulunan ve Khufu’nun görevlisi Merer tarafından yazılan papirüsler.

“Merer, Nil Deltası’ndan olduğunu, Khufu tarafından görevlendirildiğini ve 40 işçiye nezaret ettiğini açıkça yazıyor,” diyen Hawass, bu papirüslerde taş ocağından Tura taşı çıkartıldığı ve bu taşların teknelerle piramit inşaat alanına getirildiğinin ayrıntılı şekilde anlatıldığını aktardı.

blank

“EPİPALEOLİTİK DÖNEMİN TEKNOLOJİSİ YETERSİZ”

Dr. Hawass, söz konusu yapıların inşa edildiği dönemin Epipaleolitik Çağ’a denk geldiğini, bu dönemde insanların böylesine devasa yapılar inşa edecek teknik bilgiye sahip olmadığını vurguladı.

“Mısır tarihinin hiçbir yerinde 12.000 ya da 20.000 yıl öncesine dayanan bir uygarlığa dair boşluk veya iz bulunmuyor,” diyen Hawass, “Bu kadar ileri gitmek bilimsel temelden uzaklaşmak olur,” dedi.


blank

MEZAR NEDEN BULUNAMADI?

Hancock ayrıca, Keops Piramidi’nde ya da diğer 100 piramitte bir firavun mezarına rastlanmadığını ileri sürdü. Bu durumun mezar soygunlarıyla açıklanamayacağını, zira Keops Piramidi’nin Arap halifesi Ma’mun tarafından ilk kez açıldığında tamamen boş bulunduğunu söyledi.

Hancock, “İçeride ne hazine ne de mezar eşyası vardı. Bomboş bir yapıydı,” dedi.

SONUÇ: TARİHİN YENİDEN YAZILMASI MI, SANSASYON MU?

Graham Hancock’un teorileri arkeoloji camiasında heyecan kadar tepki de oluşturuyor. Onu destekleyenler, tarih yazımının dogmalarla sınırlı kalmaması gerektiğini savunurken; uzmanlar ise bilimsel kanıtların dışına çıkan iddiaların halkı yanıltabileceği uyarısında bulunuyor.

Tarihin gizemleri, özellikle Gize Piramitleri gibi sembolik yapılar üzerinden tartışılmaya devam edecek gibi görünüyor.

KAYNAK: HABER7
Ay bizden uzaklaşıyor! Peki ya ne olacak?
Güneş patlamalarına yönelik yeni çalışma: 60 milyon dereceye kadar ulaşıyor
Hava kirliliğinin büyük kısmı insan kaynaklı
“Kanlı Ay” tüm dünyada göz kamaştırdı! Tam 82 dakika sürdü
1 ay daha sürecek! Her gün ömrünüzden 9 gün götürüyor, bilim çare arıyor

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank 8,8’lik deprem sonrası şoke eden olay: Kamçatka Yarımadası 2 metre kaydı
Sonraki Makale blank Antalya’nın Yeni Merkezi Luviya’da İnşaat Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
Yükleniyor

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Meteorolojiden İstanbul ve çevre iller için sağanak uyarısı: Sel ve su baskınlarına dikkat
Emlak Gazetesi
7 Ekim 2025
blank
İç mimar Alara Koçibey, ünlü tekne markasıyla yeni tasarım projesine başladı
Ekonomi Haberleri
7 Ekim 2025
blank
Bodrum Türkbükü’ndeki otel için kapasite artırımı başvurusu
Emlak Gazetesi
7 Ekim 2025
blank
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden 6 il için gök gürültülü sağanak uyarısı
Emlak Gazetesi
7 Ekim 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?