Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Avukatın enkazda ‘evrak’ nöbeti: ‘Niyet okumak istemiyoruz ama her şey açık…’
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Avukatın enkazda ‘evrak’ nöbeti: ‘Niyet okumak istemiyoruz ama her şey açık…’
Sektörden

Avukatın enkazda ‘evrak’ nöbeti: ‘Niyet okumak istemiyoruz ama her şey açık…’

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 1 Mart 2023 11:44
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Hatay’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün depremde hasar gören ve 1’i iş makinesiyle yıkılan 4 yapıdan oluşan hizmet binasında, İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat Ömer Meşe, yaklaşık 15 gündür nöbet tutuyor.

Meşe, enkazda il merkezi ve bütün ilçelerin yapı denetim raporları, beton tahlilleri, deprem dayanıklılık testleri ile deprem sonrası yargılama sürecine ışık tutacak, sorumluların tespitine yarayacak ıslak imzalı belgeler olduğunu kaydetti. 

blank

DOSYALARI TOPLAYIP, SAVCILIĞA TESLİM EDİYOR

Enkazdan, molozların altından dosyaları çıkardığını belirten avukat Ömer Meşe, “Hasarlı binanın yıkılan kısmından ve yıkılacak binadan 500 civarında klasör ve 20-30 çuval dosya çıkarıp, adli merciye teslim edildi. Savcılıktan olası dış etkenlerin riskine binaen buranın güvenlik şeridine alınması, enkaz önünde bir emniyet tahsisi yapılmasını rica etmiştim fakat bugüne kadar bu anlamda çalışma olmadı. Nöbetimin 15’inci günü. Bu enkazın korunaklı, çatılı alana nakli sözü verilmişti ama şu saat itibarıyla böyle bir çalışma yok” dedi. 

blank

Evrakın bulunduğu binanın yıkılmasını engellemek için İstanbul’dan geldiğini dile getiren Meşe, “Fakat buraya geldiğimde enkazın üstünde iş makinesi vardı. Arkada henüz yıkılmayan tek katlı binadaki evrakı ilk 2 gün nöbetle muhafaza altına aldık, düzenledik, ertesi gün savcılığa teslim ettik. Sonrasında da buranın korunaklı alan tahsisi için talepte bulundum fakat gerçekleşmedi. Henüz bir ekip de tahsis edilmedi. Ben kendi imkanlarımla burada yola saçılan enkaz üstündeki ya da insan eliyle kaldırılabilecek taş veya demirlerin altındaki klasörleri topladım” diye konuştu. 

blank

“DİJİTAL VERİLERİN DELİL YETERLİLİĞİ TARTIŞMALI”

Avukat Ömer Meşe, “Hatay’da henüz arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, hala enkaz altında yaşam belirtileri varken, çok elzem olmayan bir şekilde ve hiç gereği yokken, üzerindeki şaibe hiçbir şekilde giderilmeden hatta bunun izahı dahi yapılmadan buranın yıkılmasının bir anlamı yok fakat geçmiş tecrübelerimize göre de çok bariz bir niyeti var. Niyet okumak istemiyoruz ama her şey de açık aslında. Buradaki belgelerin dijital ortama yedeklendiği söyleniyor, bakanlığın açıklaması da bu şekilde fakat bazı soruların cevabı açıkta kalıyor. Eğer orijinal ortama yedeklendiyse bu kompleks, kamu binası neden gereksiz olduğu iddia edilen dosyaların deposu olarak kullanılıyor, neden bugüne kadar hukuki prosedüre göre imha edilmiş değil? Kaldı ki dijital verilerin delil yeterliliği her halükarda tartışmalıdır. Bunu bütün hukukçu arkadaşlarımız bilir. Manipüle edilmeye çok müsait delillerdir. Kaldı ki henüz depremin infiali ve gergin ortamı bu kadar belirginken, alelacele burayı yıkma girişiminin iyi niyet barındırmadığı çok aşikardır, diye düşünüyorum” dedi. 

Gayrimenkul sertifikasına yaklaşık iki katlık talep
Söke-Kuşadası karayolu çökme nedeniyle ulaşıma kapatıldı
Balıkesir’de 6.1’lik deprem… Ahmet Ercan canlı yayında anlattı: Daha büyük bir deprem yaratır mı, artçılar sürecek mi?
Balıkesir’in ardından Ankara’da deprem: Çevre illerde de hissedildi!
Sayısız artçı meydana geldi: Balıkesir Sındırgı’da bir şiddetli deprem daha!

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank “Esas yanlış beton ve zeminden önce insanda’’
Sonraki Makale blank Hatay’da 4.4 büyüklüğünde deprem
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Deprem sonrası konut fiyatlarında şok değişim: O şehir İstanbul’u bile solladı!
Ekonomi Haberleri
11 Ağustos 2025
blank
Yoshinori Moriwaki: Tedbirli olursak depremde hasarı yüzde 70 azaltabiliriz
Emlak Gazetesi
11 Ağustos 2025
blank
Bakan Yerlikaya: Deprem bölgesine 20 milyon lira destek aktarıldı
Emlak Gazetesi
11 Ağustos 2025
blank
Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’dan “Demirci fayı” uyarısı! Balıkesir’de deprem bitmedi
Emlak Gazetesi
11 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?