Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Amsterdam’ı Avrupa’ya Bağlayacak Hyperloop Projesi
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Amsterdam’ı Avrupa’ya Bağlayacak Hyperloop Projesi
Sektörden

Amsterdam’ı Avrupa’ya Bağlayacak Hyperloop Projesi

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 13 Nisan 2020 09:39
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
2 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Günümüzde bir noktadan başka bir noktaya gidebilmek için çeşitli ulaşım araçları kullanıyoruz. Bu araçların bir kısmı maalesef doğaya zarar verirken henüz azınlıkta olan bir kısımsa doğaya zarar vermiyor. Ayrıca her bir aracının kendine has eksi bir yanı oluyor ve bu da tercihleri etkileyebiliyor.

Bugünlerdeyse Avrupa’da ilginç ve gelecekten gelmiş gibi görünen bir ulaşım yöntemi konuşuluyor. Otomobillerden daha güvenli, çevreye uçaklardan daha az zarar veren ve karada trenlerden daha hızlı gidebilecek bu ulaşım aracına ‘hyperloop’ ismiyle hitap ediliyor.

Saatte 1.000 kilometre hızla seyredebilecek:

blank

Hollanda’nın kuzey bölgesi için yapılan planlarda Amsterdam’ın diğer Avrupa şehirlerine bağlanması adına yeni bir ulaşım aracı düşünülüyor. Bu ulaşım aracı az önce bahsettiğimiz hyperloop olacak gibi görünüyor. Araç, fikir anlamında tam olarak gelecekten gelmişe benziyor.

Amsterdam’ı diğer Avrupa şehirlerine bağlayacak ve çok daha hızlı ulaşım imkânı sunacak olan hyperloop, gelişmiş manyetik teknolojisi sayesinde çok yüksek hızlarda seyredebiliyor. Araç, havasız bir tüp içerisinde neredeyse 1.000 km/sa hıza ulaşabiliyor. Elbette bu durum, aracın içinde hareket edeceği tüpün havasız olmasıyla mümkün oluyor.

Hardt Hyperloop tarafından yapılan çalışmaya göre sistem; Amsterdam’dan Paris’e, Brüksel’e, Düsseldorf’a veya Frankfurt’a birkaç saatlik yolculuk sürelerinin yalnızca dakikalara inmesini sağlayabiliyor. Yani günümüzde var olan ülke sınırları, hyperloop sayesinde çok daha şeffaf bir hâle gelebiliyor.

blank

Aracın hızına örnek vermek gerekirse Amsterdam’dan Paris’e trenle 3 saat süren yolculuk, yalnızca 90 dakika içinde tamamlanabilecek. Bununla birlikte Brüksel’e gidiş, yalnızca yarım saat sürecek. Ayrıca hyperloop, doğaya zarar vermemekle birlikte zarar veren yöntemlerin de etkisini azaltabilecek.

Araştırmaya göre Amsterdam ve diğer Avrupa ülkeleri arasında yapılacak yolculuklarda bu aracın kullanılması sonucunda uçak seyahatleri tercih edilmeyecek. Böylece talep azaldığından dünyanın en yoğun havalimanlarından birisi olan Schiphol’den daha az uçak kalkacak ve hava daha az kirlenecek.

Hyperloop fikrini ortaya atan ve çalışmalar gerçekleştiren Hardt Hyperloop, 2013 yılında hyperloop fikrini ilk ortaya atan Elon Musk tarafından düzenlenen bir yarışmada birinci olmuştu. Girişimin birinci olduğu yarışma 2017 yılındaki uluslararası hyperloop yarışmasıydı.

Cihat Algün: “Fiyatlar daha da yükselmeden alımlar yapılıyor”
Erdal Albayrak: “Sektörde hareket var ancak istediğimiz seviyede değil”
Konut Satış Fiyatları Mayıs Ayında Yüzde 26 Arttı
Azalan güvene rağmen inşaat hareketli
Sahte bungalov hesaplarıyla 263 milyon lira dolandırmışlar: 12 ilde 50 gözaltı
ETİKETLENEN:AracıZararUlaşımHyperloop

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank 2020 Tokyo Olimpiyatları’nın Geleceği Tehlikede
Sonraki Makale blank Google Türkiye’nin koronavirüs karnesini açıkladı! Sınıfı geçtik!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlakta Devrim: Ortak Çalışma Alanlı Rezidanslar Yükselişte!
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye’de Tiny House Akımı: Küçük Yaşam Alanları Büyük Özgürlük Vaat Ediyor Mu?
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye Konut Piyasasında Son Durum: Emlak Balonu Tehlikesi Mi, Sürdürülebilir Büyüme Mi?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Ev Alırken Büyük Karar: Akıllı Evler mi, Klasik Konutlar mı Daha Kazançlı?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?