Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Akfen’den 500 Bin Kişiye Yenilenebilir Enerji
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Akfen’den 500 Bin Kişiye Yenilenebilir Enerji
Ekonomi Haberleri

Akfen’den 500 Bin Kişiye Yenilenebilir Enerji

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 2 Temmuz 2019 14:28
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
2 Min. Okuma
Elektrik Fatura
Paylaşmak

Akfen Yenilenebilir Enerji iki RES projesi ile yarım milyondan fazla kişiye sadece rüzgârdan elektrik sağlıyor.2020 yılına kadar Türkiye’de sadece yerli ve yenilenebilir kaynaklardan oluşan 1000 MW’lık enerji üretim santrali kapasitesine ulaşmayı hedefleyen Akfen Yenilenebilir Enerji, Çanakkale’de 143 milyon dolarlık yatırıma sahip 112 MW’lık Üçpınar Rüzgâr Enerji Santrali (RES) projesinin tamamını devreye aldı.

Akfen Yenilenebilir Enerji’nin 2019 yılı başında yine Çanakkale’de tamamladığı Kocalar RES’in ardından ikinci rüzgâr projesi olan 112 MW’lık Üçpınar RES projesi ile şirketin rüzgâr santrali portföyü 143 MW’a çıktı. Akfen’in sadece rüzgârdan ürettiği elektrik ile yıllık karşıladığı enerji ihtiyacı 570 bin kişiye ulaştı.

Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarını ekonomiye kazandırmak üzere yatırımlarını aralıksız sürdüren Akfen Yenilenebilir Enerji, 143 milyon dolarlık yatırım değeri bulunan Çanakkale Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali (RES) projesinde tam kapasiteyle elektrik üretimine geçti.

Üçpınar RES’in 112 MW kurulu güç kapasitesine sahip 33 türbini için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan kabul alan Akfen Yenilenebilir Enerji, projeyi tamamlamış oldu.

Yıllık 187 GWs’lık elektriği Türkiye’nin en fazla rüzgâr alan bölgelerinin başında gelen Çanakkale’nin rüzgârından üretecek olan Üçpınar RES, bu sayede 450 bin kişinin de yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak.

Üçpınar RES’in tamamlanmasıyla su, güneş ile rüzgâr gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimine odaklanan Akfen Yenilenebilir Enerji 467 MW gücünde temiz enerji portföyüne ulaştı.

YARIM MİLYON KİŞİYE RÜZGÂRDAN ELEKTRİK

2019 yılının Mart ayında yine Çanakkale’de bulunan 30,6 MW kurulu gücündeki Kocalar RES projesini tamamlayarak devreye alan Akfen Yenilenebilir Enerji, Üçpınar RES projesinin de tam kapasiteyle devreye girmesiyle toplam 143 MW’lık rüzgar portföyüne ulaştı. Şirket bu sayede 570 bin kişinin yıllık enerji ihtiyacını sadece rüzgârdan karşılıyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji, Kocalar ve Üçpınar RES’in yanı sıra 2019 yılı içerisinde Çanakkale’deki 58 MW’lık Hasanoba RES ve Denizli’deki 75 MW’lık Denizli RES projelerinin tamamlanıp elektrik üretimine geçirecek. Böylelikle şirketin 4 rüzgâr elektrik santrali projesindeki kurulu gücü 2019 yılı sonunda 275 MW’a ulaşacak. Şirketin toplam gücü ise inşaası devam eden diğer hidro ve güneş santrallerinin tamamlanması sonrasında 632 MW’açıkacak.

Bursa’nın inşaat devi Atış Yapı, konkordato ilan etti!
Resmi Gazete’de bugün (17.06.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 17 Haziran 2025
Emlak piyasasında yeni dönem: Fiyat artışlarına sınırlama yolda!
Perakende satışlarda yeniden çift haneli artış
ETİKETLENEN:AkfenEnerji

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Evlenecekler daha erken ev sahibi olabilecek
Sonraki Makale Esenler Yüzde 50’ye Ulaşacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlak Piyasasında Fiyat Manipülasyonu Alarmı: Üç Tarih, Üç Fiyat ve Emlakçıların Değişen Taktiği!
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
blank
Erdal Albayrak: “Güvenli binalar için beton mikserlerine trafikte geçiş üstünlüğü tanınmalı”
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
blank
Dilovası ve Gebze Hattı, Sanayi Gayrimenkul Piyasasında Stratejik Bir Kırılma Yaşıyor
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
blank
Fuzul Tasarruf Finansman AŞ Başkanı Akbal: Her iki dakikada bir teslimat gerçekleştirdik
Emlak Haberleri
17 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?