By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Aile şirketlerinin ‘Kuzey Yıldızı’ nesiller arası geçişi güçlendirecek
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Aile şirketlerinin ‘Kuzey Yıldızı’ nesiller arası geçişi güçlendirecek
Ekonomi Haberleri

Aile şirketlerinin ‘Kuzey Yıldızı’ nesiller arası geçişi güçlendirecek

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 6 Mayıs 2024 09:53
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Dünyada kayıtlı birçok işletme, aile şirketi olarak varlığını devam ettiriyor. İncelemelere göre dünyadaki işletmelerin yüzde 85’ini aileler yönetirken, bu oran Türkiye’de yüzde 95. Ülkenin kalkınması için ise bu şirketlerin dönüşüm sürecini başarıyla tamamlaması gerekiyor.

Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), 2012 yılında 40 aile tarafından ‘Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlik’ mottosuyla kurulan ve yaklaşık 400 aile şirketini temsil eden bir dernek. 1000’e yakın aile üyesini kapsayan ve Family Business Network isimli uluslararası aile işletmeleri ağının Türkiye paydaşı olarak aile şirketlerinin güçlenmesi, uluslararası rekabet gücünün artması ve gelecek nesillere başarıyla devredilmesi için çalışan TAİDER, 4 şehirdeki temsilciliklerle giderek büyümüş ve farklı kurumlarla iş birliği yaparak aile işletmeleri farkındalığını yükseltmek için projeler üretiyor.

TAİDER Sürdürülebilirlik Komitesi Eş Başkanı Gülesin Atalay, “Bu projelerden birisi de Kuzey Yıldızı Sürdürülebilirlik Programı. Proje adını TAİDER’in paydaşı olduğu FBN Polaris Sürdürülebilirlik Programı’ndan alıyor. Bu sene 7’nci yılındayız. Bu süreçte TAİDER’in vizyonuna ve kuruluş amacına uygun olarak uzman ekibin tasarladığı programda çıkış noktamız amatör ruhla sahadan gelen bilgi ve deneyimle üye ve üye dışı aile şirketlerine değer katmak” dedi.

“Sadece 10 tane B-Corp şirketimiz var”

Proje kapsamında Kurumsal, Çevresel, Sosyal Sürdürülebilirlik konularında, uzman ve yetkin TAİDER üyeler ve değerlendiriciler tarafından iyileştirme ve geliştirmeler yapıldığını belirten Atalay, “Son birkaç yıldır Uluslararası Sertifikasyon Ağı B-Corp, GRI gibi akredite kuruluşların değerlendirmeleriyle kapsam ve içerik genişledi. Faydalı şirketler anlamına gelen B-Corp sertifikalı şirket, sosyal ve çevresel performans için en yüksek standartları gönüllü olarak karşılıyor. Dünyada B-Corp şirketi 6 bin 400 iken Türkiye’de maalesef bu sayı 10’u geçmemektedir. Program, Çalışanlar, Çevre, Toplum, Kurumsal Yönetim, İş Modeli Aile ve Gelecek Nesiller olmak üzere 6 etki alanında başvuran kuruluşları değerlendirir. Yetkin ve deneyimli gönüllü değerlendiricilerimiz, eğitimi tamamlar ve yerinde değerlendirme yaparlar” bilgisini verdi.

“Gönüllü çabalar arttı ama yeterli değil”

Şirketlerin sürdürülebilirlik konusundaki gönüllü çabalarında daha çok büyük ölçekli ve global firmalarda artış gözlemlendiğini belirten Atalay, “Birçok şirket, çevresel ve sosyal etkilerini azaltmaya yönelik stratejiler geliştirip sürdürülebilirlik raporları yayınlıyor ancak bu çabaların yeterli olup olmadığı tartışmalıdır. Bazı şirketler sadece itibarını korumak için sürdürülebilirlikle ilgilenirken, diğerleri gerçekten bu değerlere bağlı kalarak işlerini yönetmektedir” dedi.

Ödül alanların kriterleri neler?

Şu ana kadar 21 firmanın ödül aldığını belirten Gülesin Atalay “Ödül alanlar kendi içlerinde her alanda analitik olarak değerlendiriliyor. Değerlendirme sonuçlarına göre jürimiz tarafından Kuzey Yıldızı Büyük Ödülü alan kuruluş 6 etki alanında en yüksek puanı alan kuruluş oluyor. Aynı zamanda Kurumsal Yönetim, İş Modeli, Çalışanlar, Çevre, Toplum, Aile ve Gelecek Nesiller Kategorisi’nde ödüle hak kazanıyorlar” dedi.

Ödül töreni 8 Mayıs’ta

Dünya’da ilk kez Türkiye’de hazırlanan Kuzey Yıldızı Programı, aile şirketlerininsürdürülebilir iş modelleri geliştirmelerinedestek olmakve iyi örnekleri paylaşarak buşirketlerin sürdürülebilirlik yolculuklarında gelişimini teşvik etmekamacıyla tasarlanmıştır. TAİDER Kuzey Yıldızı Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik Programı’nın yedinci Zirve ve Ödül Töreni, 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü, saat 14:00 ile 18:30 arasında, İstanbul Ataşehir’dekiMEXT Teknoloji Merkezi’ndedüzenlenecek.

Tapu sahipleri dikkat: O işlemi yapmamak dolandırıcılığa kapı aralıyor!
İstanbul Turizm Fuarı (ITF), Unutulmaz Bir Gala Gecesiyle Sektöre Damga Vurdu
İstanbul Turizm Fuarı görkemli bir şekilde kapılarını açtı
Canlı Yayında Gayrimenkul Konuşurken Dikkat Çeken Konular Nelerdir?
Ev Alırken Kaçınmanız Gereken 10 Kritik Hata ve Çözüm Önerileri

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank 500 milyon euro yatırımı 5 yılda yapacak, Balkanlar’da büyüyecek
Sonraki Makale blank Ayakkabıda kepenkler iniyor, üretici ‘can suyu’ bekliyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
Yükleniyor

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Türklerin yeni rotası oldu: Hem AB ülkesi hem de çok ucuz
Emlak Dünyası
26 Eylül 2025
blank
Depremin vurduğu Kahramanmaraş’ta 181 yeni okul hizmete açıldı
Sektörden
26 Eylül 2025
blank
Hafta sonu hava nasıl olacak?
Emlak Dünyası
26 Eylül 2025
blank
İstanbul’a Yakın, Doğaya Daha Yakın Yaşam: 
Magazin
26 Eylül 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?