Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Adalar’da simgesel 35 fayton kalacak
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Turizm > Adalar’da simgesel 35 fayton kalacak
Emlak Turizm

Adalar’da simgesel 35 fayton kalacak

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 23 Aralık 2019 17:05
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
5 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, 6 aylık çalışma dönemini değerlendirdi.

İçindekiler
Cemevlerinin statüsü meclise gelecek“İş birliği protokolünden çekiliyoruz”35 fayton kalacak“Süreci kaygıyla izliyorum”

Finansal alanda yaptıklarını anlatan İmamoğlu, göreve, vadesi geçmiş yaklaşık olarak 6 milyar liralık bir borcu teslim alarak başladıklarını söyledi. Sene sonuna kadar da 8 milyar liralık bütçe açığı bulunduğunu ifade eden İmamoğlu, “Yani işbaşı yaptığımız 26 Haziran’da, İBB’de toplamda 14 milyarlık bir kara delik devraldık. Biz, bu büyük krizi, bu devasa finansal açığı yönettik. Yönetmekle de kalmadık, 6 ayın sonunda vadesi geçmiş borçlarda neredeyse artış da olmadı.” diye konuştu.

Yaptıkları tasarruflara karşın pek çok durmuş yatırımı yeniden başlattıklarının altını çizen İmamoğlu, İBB’nin profesyonel kadrolarıyla piyasaya güven geldiğini aktardı.

İBB iştiraklerinin devlete olan vergi borçlarının büyük bölümünü ödeyip geri kalanını yapılandırdıklarını belirten İmamoğlu, “İGDAŞ hariç, iştiraklerimizde yaklaşık 500 milyonluk fark yarattık ve kara geçirdik. İGDAŞ ile birlikte 900 milyon lira gibi bir kar ile bu yılı kapatıyoruz.” dedi.

Ekrem İmamoğlu, toplu ulaşıma büyük önem verdiklerini ifade ederek, finansman yetersizliği nedeniyle çalışmaları duran metro hatlarını 371 milyon avroluk dış krediyle yeniden başlattıklarını kaydetti.

Cemevlerinin statüsü meclise gelecek

İstanbul’da 30 Ağustos’tan itibaren hafta sonu ve resmi tatil günlerinde 24 saatlik kesintisiz ulaşım tarifesine başladıklarını hatırlatan İmamoğlu, 6 metro hattında da hafta sonu gece işletme uygulamasına geçtiklerini kaydetti.

Üniversite öğrencileri için yıllık 3 bin 200 lira eğitim yardımı, Halk Süt projesiyle 90 bin çocuğa aylık 8 litre süt desteği verdiklerini aktaran İmamoğlu, ayrıca söz verdiği 150 kreşten 11’inin temelini attıklarını kaydetti.

Kadın çalışan sayısını artırdıklarını belirten İmamoğlu, İSPARK’ta yeni işe alımların yüzde 50’sini kadınlardan yaptıklarını söyledi.

Cemevlerinin statüsünü İBB Meclisine getireceklerini aktaran İmamoğlu, “Cemevlerinin İstanbul’un tamamında ibadethane statüsüne kavuşturulması için adımlarımızı atıyoruz. Benim hayalimdeki İstanbul, hoşgörü ve barışla kenetlenmiş, bir arada yaşama sevinci ve huzuruna kavuşmuş bir İstanbul.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Otogarı’ndaki çalışmaların sürdüğünü kaydeden İmamoğlu, buranın bir inovasyon merkezine ve start-up hub’ına dönüştürülmesi için planlama çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Onlarca uluslararası festival planladıklarını dile getiren İmamoğlu, bu amaçla İstanbul Turizm Platformu’nu da kurduklarını ve İstanbul’un dünyadan en çok yabancı ziyaretçi çeken ilk 3 şehirden birisi olacağını dile getirdi.

“İş birliği protokolünden çekiliyoruz”

Konuşmasının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın duyurusunu yaptığı Kanal İstanbul’la ilgili ÇED raporuna ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

“2018 yılında İBB olarak Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Ulaştırma Altyapı Bakanlığı ile bana göre usulüne uygun olmayan şekilde imzalanmış ya da imzalatılmış olan iş birliği protokolünden İBB olarak biz çekiliyoruz. Kararımız nettir, çekildiğimizi de yazılı şekilde bugün itibari ile her iki bakanlığı da iletmiş durumdayız.”

Protokolün yetkisiz imza ile yapıldığını öne süren İmamoğlu, konuyla ilgili çarşamba günü basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi.

35 fayton kalacak

Büyükada’daki atların ruam hastalığı sebebiyle itlaf edilmesinin ardından faytonların kaldırılıp kaldırılmayacağı sorulan İmamoğlu, şunları aktardı:

“Ulaşım gelecek yaz sezonundan itibaren net olarak elektrikli lastikli araçlarla yapılacak. Yine turistik amaçlı yolculukla ilgili belirli güzergahlarda yine Ada yaşamına uygun yazlık tarzına uygun etrafı açık 2 kişilik 4 kişilik şeklinde, elektrikli araçlarla beraber bunun dünyada örnekleri var. Bu araştırmalarımız devam ediyor. 35 simgesel fayton kalacak, bunun dışında fayton kalkıyor. Net olarak kalkıyor. Toplu taşıma ve turistik amaçlı elektrikli araçlar ve elektrikli bisikletlerle daha çağdaş bir şekilde Adalar ulaşımını sürdüreceğiz. Biz oradaki yıllardır emek harcayan 3. nesil faytoncu mesleği yapan insanlarımızı asla yok saymıyoruz. Çarşamba günü Valimle beraber de toplantı yapıp bu süreci toparlamak niyetindeyiz.”

“Süreci kaygıyla izliyorum”

Ekrem İmamoğlu, CHP eski milletvekili Sinan Aygün’ün rüşvet suçlamasında bulunduğu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a ve FETÖ üyeliğinden tutuklanan CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’a desteğini dile getirerek, süreci kaygıyla izlediğini söyledi.

Urla Belediyesine kayyum ataması yapılmasını protesto ettiğini ifade eden İmamoğlu, “İnsanların eğer terörle ilişkisi var ise ve terörle ilgili bir süreç denetimine tabiyse, bu ne tesadüftür ki hep seçimden sonra oluyor. Seçimden önce bunların hiçbirisi ortaya çıkmıyor.” diye konuştu.

Türkiye’ye atom bombası atılırsa ne olur? Yapay zeka yanıtladı: Bölge bölge felaket yaşanabilir
Turistleri rahatsız ettikleri görüntüler infial yaratmıştı: Cinsel saldırı ve kapatma cezası
Bayram tatilinde Pamukkale’ye ziyaretçi akını
Depresyon oranı en yüksek meslekler belli oldu!
Gölün dibinde şaşırtan keşif: Kutsal Pederler Kilisesi ortaya çıktı
ETİKETLENEN:Ekrem İmamoğluİspark

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gündeme Özel Açıklamalar
Sonraki Makale blank Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden çekiliyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
İzahı olmayan fiyat! Sapanca’nın yarı fiyatına İtalya’da şato tatili
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Küresel çapta gelen zafer! İstanbul Havalimanı dünya lideri oldu!
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir? Kimler başvurabilir?
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Miras paylaşımında yeni dönem: Tapu işlemlerinde o şart kalktı!
Emlak Dünyası
18 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?