EİS Eczacıbaşı İlaç, Sarıyer Ayazağa’daki taşınmazı üzerinde Artaş İnşaat tarafından hayata geçirilecek proje için ÇED sürecinin olumlu tamamlandığını açıkladı.
EİS Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, İstanbul’un Sarıyer ilçesi Ayazağa Mahallesi’nde bulunan şirket taşınmazı üzerinde Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirilecek proje için “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu” kararının alındığını duyurdu.
Şirket açıklamasında, 10 Temmuz 2026 tarihinde kamuoyuna duyurulan ÇED sürecinin başarıyla tamamlandığı belirtilerek, projenin çevresel değerlendirme aşamasını geçtiği ifade edildi.
KAP açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Şirketimizin İstanbul ili Sarıyer ilçesi Ayazağa Mahallesi’nde bulunan taşınmazı üzerinde Artaş İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek projeye ilişkin olarak, 10.07.2026 tarihli duyurumuz ile başladığını belirttiğimiz ÇED sürecinin olumlu sonuçlandığı bilgisi edinilmiştir.”
Bu gelişmeyle birlikte Artaş İnşaat’ın Ayazağa’da geliştireceği projenin, gerekli çevresel izin sürecini tamamlayarak bir sonraki aşamaya geçmesinin önü açılmış oldu.
