Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Türkiye yeşil enerjiye geçmek zorundadır
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Gazetesi > Türkiye yeşil enerjiye geçmek zorundadır
Emlak Gazetesi

Türkiye yeşil enerjiye geçmek zorundadır

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 13 Ekim 2023 09:34
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Mersin Akaryakıtçılar Derneği (MADER) Başkanı Aziz Akgül, İsrail-Filistin arasındaki gerilimin, brent petrole de yansıyacağını belirterek, “Enerji sektöründe yüzde 95 dışa bağımlıyız. Gelecek yarınlar için yeşil enerjiye öncelik verilmesi gerekiyor. Bugün gelinen aşamada maalesef savaş etkisini gösterdi.

Petrolün varil fiyatında İsrail’in resmi savaş ilan etmesinin ardından toplamda yüzde 5’lik bir yükselme olmuştur” diye konuştu. Yaşanan savaşın, petrol fiyatlarında bir artışa neden olduğunu ifade eden Aziz Akgül şöyle konuştu: “İsrail’in resmi savaş ilan etmesinin ardından petrolün varil fiyatı 77 dolardan 88,4 dolara kadar yükseldi. Savaşın daha da genişleyebileceği ihtimali risk algısının yüksek seyretmesine neden olacaktır.”

Türkiye’nin bundan etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirten Akgül, “Dünya borsalarındaki fiyatlar ve yaşanan dalgalanmaların yansımalarını iç ve dış piyasada Türkiye olarak hissediyoruz. Türkiye’nin çok hızlı enerjide değişime gitmesi gerekiyor. Bu savaş sadece Türkiye’yi değil. Bütün Avrupa’yı etkiliyor. Ülkemizin çok hızlı bir şekilde enerjide değişime gitmesi gerekiyor” dedi.

Türkiye’de yaşanabilecek bir enerji krizinin dışa bağımlı olunmasından kaynaklı olacağını kaydeden Akgül, “Dışarıda yaşanacak kriz bizi de etkiler. Bu nedenle dışarıda olacak bir kriz, otomatik olarak dünya borsasını etkiler, sonra da ülkemizi etkisi altına alır. Güneş ve rüzgâr enerji kullanımına öncelik verilmesi gerekmektedir” dedi.

Dışa bağımlılığı düşürmenin tek yolu yeşil enerji

Türkiye’de yeşil enerji açığının ne kadar olduğu yönündeki soruyu yanıtlayan Akgül, “Dışa bağımlılığı asgari seviyeye düşürmenin tek yolu yeşil enerjidir. Ülkemiz de dahil olmak üzere yeşil enerji kullanımı için Paris İklim Anlaşması’na savaş halinde olan 5 ülke dışında 197 ülke imza atmıştır. Avrupa ülkelerinin çoğu enerjisinin yüzde 50’sini yeşil enerjiden karşılıyor.

Küresel ısınmada 1,5°C Raporu’na göre olası iklimsel etkiler açısından 1,5°C’lik bir ısınmanın 2°C’ye göre nispeten daha güvenli olacağını dolayısıyla yeşil enerjiye dönülmesi gerektiği açıkça ortadadır. Bu nedenle dünya iklim değişikliğine neden olan emisyonlarını azaltmak, küresel ısınmanın 1,5°C’de sınırlandırılmasına yönelik yeşil enerjiye dönmek zorundayız” diye konuştu.

2023 yılı ağustos ayı itibariyle Türkiye’deki kurulu gücün kaynaklara göre dağılımı hakkında bilgi veren Aziz Akgül, “Türkiye’de yüzde 30’u hidrolik enerji, yüzde 24,1’i doğal gaz, yüzde 20,7’si kömür, yüzde 11’i rüzgâr, yüzde 10,1’i güneş, yüzde 1,6’sı jeotermal ve yüzde 2,6’sı ise diğer kaynaklar olduğunu biliyoruz. Rüzgâr ve güneş enerjisindeki kayda değer büyümeyi görmek cesaret verici olsa da artması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’de elektrikli araçlara geçiş sürecinin başlandığını ancak elektrikli araç satışlarının hızlanmasıyla şarj istasyonlarına ihtiyacın da giderek artığını dile getiren Akgül, ülkemizde elektrikli araç alt yapısının yetersiz olduğunu, resmi kayıtlara göre bu yıl elektrikli araç satışlarında binek araçta her 100 araçtan yüzde 3’ünü elektrik araçlar oluşturduğunu, şehirlerarası yollarda alt yapının yeteri kadar sağlanamadığını şehir içinde ise sorunun tam olarak çözülmediğini ileri sürdü.

“Kart komisyonu kâr marjını düşürüyor”

Kredi kartı komisyon oranlarındaki artış akaryakıt bayilerinin tepkisine neden oldu. MADER Başkanı Aziz Akgül; akaryakıt istasyonlarında yaşanan kart komisyon krizinin çözüme kavuşturulması çağrısında bulundu. Akgül “Akaryakıt İstasyonlarında POS makinası ile yapılan alışverişlerde komisyon oranı önemlidir.

Bazı bankaların 1.75’den 2.50 ye kadar aldığı komisyonların olduğunu biliyoruz. Bir bayinin 4.3 veya 4.8 kâr marjının 2 puan kesilmesi kar marjlarını etkileyecektir. İçinde bulunduğumuz kriz halinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Aksi halde bayilerimiz çok yakında kart komisyonunu dahi karşılayamayacak hale gelecek” diye konuştu.

Akdeniz’de köpekbalığı tehlikesi var mı? Uzman isim açıkladı
Bakan Uraloğlu duyurdu: Türk gemilerinde güvenlik en üst seviyeye çıkarıldı
THY kabin memuru alımı: THY kabin memuru başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Şartlar nelerdir?
Meteoroloji uyardı! Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde
Meteoroloji açıkladı: Bugün hava nasıl olacak? İşte bölge bölge hava durumu tahmini…

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank İnşaat sektörü 5 aydır iyi performans gösteriyor
Sonraki Makale blank İBB’den İstanbul’daki barınma krizine karşı 11 maddelik çözüm önerisi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
İzahı olmayan fiyat! Sapanca’nın yarı fiyatına İtalya’da şato tatili
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Küresel çapta gelen zafer! İstanbul Havalimanı dünya lideri oldu!
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Yatırım Taahhütlü Avans Kredisi nedir? Kimler başvurabilir?
Ekonomi Haberleri
18 Haziran 2025
blank
Miras paylaşımında yeni dönem: Tapu işlemlerinde o şart kalktı!
Emlak Dünyası
18 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?