Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 2024’te konkordato başvuruları zirve yaptı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Gazetesi > 2024’te konkordato başvuruları zirve yaptı
Emlak Gazetesi

2024’te konkordato başvuruları zirve yaptı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 3 Ocak 2025 09:42
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
5 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Şirketlerin finansmana eri­şim sorunları, sıkı para po­litikası, artan işçi maliyet­leri, döviz kurunun da etkisiyle konkordato başvuruları, kasım ayında 2019 verilerini yakalaya­rak aralık ayındaki verilerle bir­likte zirveye ulaştı.

2024’te 1.723 konkordato baş­vurusu yapıldı. En fazla başvuru 2019’da 1.387 konkordato başvu­rusu iken 2024’ün kasım ayın­da bu rakam geride bırakılmış­tı. Şirketler 2024 bitmeden ara­lık ayında yaptıkları konkordato başvurusunda 219 geçici müh­let kararı aldı.

Bu rakam tüm za­manlarda bir ayda yapılan en faz­la geçici mühlet kararının veril­diği rakam oldu. Finansal stres altındaki firmaların faaliyetle­rine devam ederken ödeme ko­laylığı elde etmek amacıyla kon­kordato talebinde bulunabiliyor. İcra ve İflas Kanunu’nda yer alan konkordato hükümleri ile borç­lunun borcunun uzatılması, bor­cundan indirim yapılması veya muhtemel bir iflastan kurtulma­sının amaçlanıyor.

Tekstilciler için işler iyi gitmedi

Finansman ve üretim faali­yetlerindeki bozulmadan en fazla nasibini alan sektörlerin başında gelen tekstil sektörü, yıl boyunca en fazla konkordato başvurusunun da yapıldığı sek­tör oldu. 2018’den bugüne top­lamda en riskli sektörler; inşa­at, tekstil ve gıda, en riskli iller; İstanbul, Ankara, Kocaeli oldu. konkordatotakip.com’un veri­lerine göre geçici mühlet baş­langıcından iflas kararı verilme ortalama süresi; 423, ret kara­rı verilme ortalama süresi; 473, tasdik kararı verilme süresi or­talama 700 gün oldu.

Alacaklılar için uzun bir süreç

Aralık ayında kesin mühlet ka­rarı verilen dosya sayısı 144 olur­ken, yıl genelinde bu sayı 827’e ulaştı. Aralık ayında 89 dosya için konkordatonun reddi kara­rı verilirken, yıl bazında toplam 701 konkordato başvurusu red­dedildi. Aralık’ta iflas kararı ve­rilen dosya sayısı 24 olurken, yıl genelinde 132 şirketin iflas et­miş oldu.

Mahkemeler Aralık’ta 10 şirketin konkordato kararını tasdik ederken yıl genelinde 114 şirket tasdik kararı ile rahat bir nefes aldı. Konkordatolardaki artan tırmanış, pandemi döne­mindeki krizin bile 2024’te ge­çilmesi ekonominin durumuna ayna tutmuş oluyor. iş dünyasın­da da tedirginliği artırmaya de­vam ediyor. Konkordato ile ko­ruma kalkanı takan şirketlerden büyük bir bölümü en az bir yıl ra­hat bir nefes alıyor.

blank

TCMB analiz yayınladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen eylül ayında yayınladığı ‘Konkordato Gelişmelerine Yakından Bir Ba­kış’ başlıklı analizde bu yıl içinde gerçekleşen konkordato taleple­rinin parasal sıkılaştırma önce­sinde de riskli kategoride sayıla­bilecek ve ekonomideki ağırlığı görece düşük firmalarda yoğun­laştığının görüldüğü belirtildi.

Konkordato firmalarının ge­nel borçluluk seviyesinin diğer firmalara kıyasla daha yüksek, li­kidite seviyelerinin ise belirgin şekilde daha düşük olduğunun yer aldığı analizde, “Bu firmala­rın ticari borçlarının toplam var­lıklara oranı yüzde 36 iken, bu oranın diğer firmalarda yüzde 11 seviyesinde olduğu görülüyor” ifadelerine yer verildi.

Geçen yıl kimler konkordato ilan etti?

Geçen yıl konkordato sürecine giren bazı firmalar şunlar;

-Sanovel İlaç’ı da bünyesinde bulunduran Arven İlaç konkordato ilan etti.

-Tağşiş listesinde yer alan peynir markasından Gürsüt konkordato talebinde bulundu. Mahkeme geçici mühlet verdi.

-Bir zamanların vergi rekortmeni Hitit Seramik konkordato ilan etti.

-Önde gelen tekstil markalarından biri olan ve İstanbul Fatih’te 2 büyük mağazası bulunan Granz Moda, konkordato ilan etti.

-Ardı ardına yaşadığı mali sorunlar sonrası konkordato talep eden Yeniyurt Petrol Terminal A.Ş., bir milyar lirayı aşan borçla davalık olmuştu. Hakkında mal kaçırma iddiaları da bulunan şirket beraberindeki milyonlarca dolarla birlikte iflas etti.

-Ünlü mobilya firması Alsemo Mobilya ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato ilan etti.

-Türkiye’de 20 yıldır faaliyette bulunan Darkale Yapı darboğazdan çıkamayıp konkordato talep etti.

-Yıldız Yatak konkordato ilan etti.

-120 yıllık çay devi Tirebolu 42 konkordato talebinde bulundu.

-Aroma Meyve Suları ve Gıda Sanayi A.Ş. hakkında geçici konkordato kararı verdi.

-Gaziantep merkezli Karaca Tekstil Sanayi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti. 1995 yılında kurulan halı üreticisi firma Türkiye’nin en büyük 100 ihracatçı firması arasındaydı.

-Türkiye’nin önde gelen otomotiv firması 07 Uğur Profil konkordato ilan etti

-Türkiye’nin motor devi KEM-P konkordato ilan etti

-Futbol kulüplerine sponsor olan GKN Kargo iflas etti.

-Türkiye’de çok sayıda AVM’de şubeleri bulunan Zara ve H&M gibi dünyaca ünlü markalara kumaş sağlayan 64 yıllık tekstil devi Emek Kumaş konkordato istedi.

-34 ülkeye ihracat yapan tekstil devi Armes Home konkordato ilan etti.

-Türk giyim markası Bad Bear için süre uzatımı kararı verilmişti.

30 Eylül’e kadar ormanlara girişler yasak
TSKB deprem bölgesini analiz etti, dikkat çeken sonuçları paylaştı
Almanya’da kira freni 2029’un sonuna kadar uzatıldı
Son dakika: Erdoğan: 1 milyon konutu dönüşüm kapsamına aldık, deprem her an kapımızı çalabilir
Sivas depreminin ardından Naci Görür’den korkutan açıklama

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Gaziantep OSB’de altyapı atağı başladı
Sonraki Makale blank Meteoroloji açıkladı: 3 Ocak 2025 hava durumu raporu… Bugün ve yarın hava nasıl olacak?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Ev fiyatlarını fahiş şekilde yükseltenlere ceza!
Ekonomi Haberleri
27 Haziran 2025
blank
Özak GYO’dan bankasız, kefilsiz 1.79 cazip oran
Ekonomi Haberleri
27 Haziran 2025
blank
Meteoroloji açıkladı: 27 Haziran 2025 hava durumu raporu… Bugün hava nasıl olacak?
Sektörden
27 Haziran 2025
blank
Ticaret Bakanlığı’ndan açıklama: Emlak ilanlarında yeni dönem! Denetim ve cezalar devam edecek
Ekonomi Haberleri
27 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler