Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 200 yıllık konağa genç tasarım
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Bölge Raporları > İzmir > 200 yıllık konağa genç tasarım
İzmir

200 yıllık konağa genç tasarım

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 20 Temmuz 2022 10:36
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
2 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 3. sınıf öğrencileri, Basmane Hatuniye Meydanı’ndaki mülkiyeti TARKEM’e ait bin 800’lü yılların başında inşa edilmiş Tevfik Paşa Konağı’nı yeni işlevlerle yeniden tasarladı.

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri, önceki yıllarda, yeniden işlevlendirme stüdyosu çerçevesinde, kente mal olmuş; Elektrik Fabrikası, Alsancak Garı, Toprak Mahsulleri Ofisi Siloları, Yıldız Sineması gibi tarihi yapıları yeni işlevlerle tasarladı. Öğrenciler bu kez, Basmane’de yaklaşık 200 yıldır var olan Tevfik Paşa Konağı için projeler üretti. İzmir‘deki geleneksel mimarlık mirasının karakteristik bir örneği olan yapı, öğrenciler tarafından birbirinden farklı çağdaş tasarım stratejileri kullanılarak konaklama, kafe ve dükkan gibi alanlara dönüştürüldü.

Projeler Yaşar Üniversitesi RITM Araştırma ve Tasarım Grubu üyeleri Öğretim Görevlisi Sergio Taddonio, Dr. Öğretim Üyesi Ebru Karabağ ve Araştırma Görevlisi Özüm Karadağ tarafından yürütülen ders çerçevesinde üretildi. Birbirinden farklı projeler TARKEM’den mimarlar ve akademisyenlerden oluşan konuklara sunuldu. Konuklar, öğrenci sunumlarının ardından sergideki tasarımları inceledi. 1907-1909 yılları arasında belediye başkanlığı yapmış olan Tevfik Paşa’ya ait olduğu bilinen tarihi konağın 20’inci yüzyılın başlarında otele çevrildiği düşünülüyor. Günümüzde ise Afrika ve Suriye’den gelen göçmenlerin kaldığı bir otel olarak kullanılan yapı, TARKEM tarafından satın alındı.

Mimarlık Fakültesi Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ebru Karabağ da, ” İzmir‘in tarihi kent merkezinde Hatuniye Camii ve Meydanı’nda konumlanan Tevfik Paşa Konağı, Basmane bölgesinin en büyük tarihi konak yapısı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin bölgede gerçekleştireceği konaklama projeleri çerçevesinde, çevresindeki diğer konak yapıları ile birlikte, yaklaşık yüz yatak kapasiteli bir butik otele dönüştürülecek. Stüdyo çerçevesinde öğrencilerin kültür mirası yapılara müdahale becerisini geliştirmeye ve bu alanda tasarım yapacak olan iç mimar adaylarına gereksinim duyduğu deneyimi sağlamaya çalıştık. Tarihi yapı ve çevrelerin koruma sorunları, taşıdığı değer ve yeniden kullanım potansiyelleri, işlevsel dönüşümün sürdürülebilirliği, yapının tarihi niteliğinin korunarak canlandırılması gibi konuları, İzmir için önem taşıyan ve yakın zamanda gerçekleşecek bir proje üzerinden düşünmek, tartışmaların derinliğini ve alanını genişletti” dedi. 

İzmir’de yangın devam ediyor mu, son durum ne?
İzmir’de orman yangınlarına müdahale sürüyor
Narlıdere’de Yukarıköy turizm için hazır
İzmir’in en uzun tünelinde yoğun tempo
İzmir’de yerleşim yerlerine yakın ağaçlık alanda yangın

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank İngiltere, tarihinin en sıcak gününü yaşıyor
Sonraki Makale blank Tunca Nehri’nde su seviyesi yüzde 50 düştü, üretici endişeli
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
KONUTDER’den Yeni Döneme İki Stratejik Öncelik: Uygun Arsa ve Erişilebilir Finansman
Emlak Haberleri
16 Haziran 2025
blank
Aden Değerleme GYODER Gayrimenkul Zirvesi’nin Sürdürülebilir Gelecek Sponsoru oldu
Sektörden
16 Haziran 2025
blank
TÜİK açıkladı: Ticaret satış hacmi nisanda yüzde 9,6 arttı
Ekonomi Haberleri
16 Haziran 2025
blank
TÜİK duyurdu: Nisan ayı ciro endeksleri belli oldu
Emlak Gazetesi
16 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?