Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: ‘Zam gelecek’ kaygısı satışları artırdı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > ‘Zam gelecek’ kaygısı satışları artırdı
Ekonomi Haberleri

‘Zam gelecek’ kaygısı satışları artırdı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 18 Temmuz 2023 14:58
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
2 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Toplumun geneline hâkim olan ‘fiyatlar daha da artacak’ endişesi ve ‘bugün alan kârlı çıkıyor’ anlayışının kırılamaması nedeniyle ‘paradan kaçış’ eğilimi rakamlara yansıdı. Tüketicilerin tasarruf yerine alışverişe yönelmesinin etkisiyle organize perakende hem adet satışlarında hem de ciroda en hareketli dönemlerinden birini yaşadı.

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD), üyeleri arasında yaptığı Haziran ayı anketinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Anketi değerlendiren BMD Başkanı Sinan Öncel, organize perakende sektöründe Mart ayında başlayan canlılığın artarak devam ettiğini bildirdi. Tatil alışverişi ve kurban bayramının da etkisiyle Haziran’da hem adet satışlarında hem de ciroda önemli bir sıçrama yakaladıklarını vurgulayan Öncel, “Sektörümüz açısından isabetli bir analiz yapabilmek için cirodan çok mal veya hizmetteki adet satışlarını dikkate alıyoruz. Adet satışlarında son üç aydır yükselen bir grafik var. Haziran’dan Haziran’a baktığımızda ise üye markalarımızın yüzde 80’inin adet satışlarında artış görünüyor. Yıllık ölçekte ortalamada yüzde 10 ile yüzde 25 arasında bir adet artışından söz edebiliriz” dedi.

Tatil sezonunu başlamasının yanı sıra bayram alışverişinin de satışlara olumlu etkisi olduğunu belirten Öncel, “Ama bunlardan da öte toplumun genelinde fiyatların daha da artacağı yönünde bir endişe var. ‘Bugün alan kârlı çıkıyor’ anlayışının kırılamaması nedeniyle ‘paradan kaçış’ eğilimi sürüyor. İnsanlar tasarrufa yönelmektense mevcut ihtiyaçlarını ya da ileride ihtiyaç duyabileceklerini düşündükleri ürünleri almayı tercih ediyorlar. Bir anlamda tüketici kendi imkânları ölçüsünde stok ürün biriktiriyor. Enflasyonist ortamda peşin fiyatına bir yıla varan taksitli ödeme imkânı da alışverişin cazibesini artırıyor. Haziran’da yerli tüketiciye oranla yabancıların alışverişe katkısı yine beklentimizin altında kaldı. Ancak Temmuz’dan itibaren yabancıların da katkısıyla alışverişteki canlılığın artarak devam edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Kısır döngü kırılmalı”

Öncel, mevcut tablonun ilk bakışta organize perakende açısından parlak gibi göründüğünü, ancak olayın bir kısır döngüye dönüşmesinin sektörü endişelendirdiğini vurguladı. Piyasada mevcut talep enflasyonuna dikkat çeken Öncel, “Temmuz ayında işçilik ve akaryakıt başta olmak üzere maliyetlerde önemli artışlar oldu. Akaryakıt zammı özellikle e-ticaret operasyonlarında maliyetlerimizi artıracak. Dolayısıyla talep enflasyonunun yanı sıra maliyetlere bağlı fiyat artışları ile kaçınılmaz olarak karşı karşıya kalacağız. Bu kısır döngüyü bir şekilde kırmamız gerekiyor” diye konuştu.

UKOME’den Martı Tag’e ret
Ticari gayrimenkul fiyatları 2. çeyrekte reel olarak %3,1 azaldı
Özel sektörün kredi borcu 200 milyar dolara yaklaştı
TÜİK, ilk defa sosyoekonomik seviye skoru yayımlayacak
Nurol, Alamos’un Türkiye’deki madenlerini almak için görüşüyor

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Konut Fiyatları Mayısta Yıllık Yüzde 103,6 Arttı
Sonraki Makale blank Sosyal ve Ekonomik Destek yüzde 17,55 oranında artırıldı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Alarm verildi: O ilçenin 3,5 aylık suyu kaldı! Kesintiler başladı…
Sektörden
15 Ağustos 2025
blank
Barajlarda doluluk oranları kritik seviyede: Üç büyük şehirde içme suyu miktarı alarm veriyor
Sektörden
15 Ağustos 2025
blank
Türkiye’den tarihi adım! Bakan Murat Kurum ayrıntıları açıkladı: Etiket zorunluluğu yolda, makyaj ürünleri yasaklanıyor…
Sektörden
15 Ağustos 2025
blank
Resmen ilan edildi: Türkiye’nin ilk ‘sigarasız’ şehri belli oldu
Emlak Haberleri
15 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?