Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Orman yangınlarında 1.200 kovan yandı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Orman yangınlarında 1.200 kovan yandı
Sektörden

Orman yangınlarında 1.200 kovan yandı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 29 Temmuz 2025 09:29
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

En büyük kaybın İzmir’de meydana geldiğini belirten TAB Başkanı Ziya Şahin, yal­nızca Menemen, Seferihisar, Çiğli, Bayraklı ve Ödemiş ilçe­lerinde 893 kovanın yandığını söyledi. Balıkesir’de ise yakla­şık 200 arılı kovanın zarar gör­düğünü bildiren Şahin, ayrıca Çanakkale’nin Gelibolu ilçe­sinde 104, Edirne’de ise 11 ko­vanın yok olduğunu açıkladı.

Şahin, yangınların yalnız­ca kovanlara değil, arıcılık için hayati öneme sahip bitki örtü­süne de büyük zarar verdiğini belirtti. Yangınlar nedeniyle, arıların ana besin kaynağı olan nektar ve polen sağlayan çiçek­li bitkilerin büyük ölçüde tah­rip olduğunu vurgulayan Şahin, bunun arıların beslenmesini ve bal üretimini doğrudan etki­lediğini söyledi.

Özellikle çam balı üretiminin yoğun olarak yapıldığı bölgelerde, çam ağaç­larıyla simbiyotik yaşayan bas­ra böceği ekosisteminin yan­gınlarla birlikte yok olma teh­likesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Şahin, bu durumun bal üretiminde ciddi düşüşle­re yol açtığını kaydetti. Yangın sırasında bölgede bulunan ko­vanların doğrudan alev, duman ve ısıya maruz kaldığını belir­ten Şahin, bu nedenle pek çok kolonide kayıplar yaşandığını da sözlerine ekledi.

Bal üretimindeki azalmanın hem yerel hem de ulusal düzey­de ekonomik kayıplara yol açtı­ğını vurgulayan Şahin, bu duru­mun arıcıların gelirlerini cid­di şekilde düşürdüğünü ve bazı üreticilerin mesleği bırakmak zorunda kaldığını ifade etti.

“Her 3 gıdadan birinin varlığı arılarla mümkün”

Bir işçi arının hayatı boyunca yalnızca bir çay kaşığının ucu kadar bal üretebildiğine dikkat çeken Balparmak Genel Müdü­rü Ulaş Altıparmak, bunu üre­tebilmek için yaklaşık 240 ki­lometre yol kat ettiğini söyledi. Arıların binlerce çiçeği ve ağa­cı ziyaret ettiğini bildiren Al­tıparmak, “Arılar, tozlaşma ile milyarlarca bitkinin yeşerme­sine olanak sağlıyor ve sofra­ya gelen her 3 gıdadan birinin varlığı arılarla mümkün oluyor. Çünkü arı yoksa polinasyon ol­maz” dedi.

“Gıda arzı açısından büyük tehdit”

Artan orman yangınlarının diğer tüm canlılar gibi arıları da ciddi şekilde etkilediğine dikkat çeken Ulaş Altıparmak, “Türkiye’deki ormanların kaybı, yalnızca ekosistem açısından değil, gıda arzı ve ekonomik denge açısından da büyük bir tehdit.

Ormanlar yok oldukça, içinde yaşayan tüm canlılarla birlikte arılar da zarar görüyor. Arıların sağladıkları tozlaşma hizmeti ve dolayısıyla soframıza gelen meyve ve sebzeler de kayboluyor. Son yıllardaki yangın artışı, üretimi ve doğal dengeyi ciddi şekilde tehdit ediyor. Balparmak olarak 2021’de Ege’deki büyük orman yangınlarının ardından harekete geçtik. TEMA Vakfı ile iş birliği yaparak, doğru bitki örtüsü ve bölgesel flora gözetilerek bugüne kadar 60 bin fidan diktik” diye konuştu.

Bakan Murat Kurum’dan Turyap Standına Ziyaret
Klima montajı yapacak servis bulunmuyor
Konya güne 4.3 büyüklüğünde depreme uyandı!
Rusya’nın doğusunda 8,8 büyüklüğünde deprem! 11 ülke için tsunami uyarısı yapıldı
8.8’lik depreme ameliyat sırasında yakalandılar

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank “Yangın güvenliği, kurumsal sürdürülebilirliğin parçası”
Sonraki Makale blank Karabük’te orman yangını büyüyor, iki mahalle tahliye edildi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlak Konut, Gayrimenkul Sertifikası İşlem Kodunu “DMLKT” Olarak Duyurdu!
Emlak Haberleri
30 Temmuz 2025
blank
Dünyanın En Büyük Depremleri (7.0 ve Üzeri): Yıkım, Kayıplar ve Alınan Dersler
Emlak Haberleri
30 Temmuz 2025
blank
Kamçatka’da 8.8’lik Depremin Yıkım Haritası: Hangi Bölgeler Risk Altında?
Emlak Haberleri
30 Temmuz 2025
blank
Kamçatka’nın 8.8’lik Sarsıntısı: Türkiye’deki Fay Hatlarını Tetikleme Riski Var Mı?
Emlak Haberleri
30 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?