By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Müstakil evler için imar düzenlemeleri hayati önem taşıyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > Müstakil evler için imar düzenlemeleri hayati önem taşıyor
Emlak Haberleri

Müstakil evler için imar düzenlemeleri hayati önem taşıyor

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 3 Mart 2023 10:20
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Afetten en fazla etkilenen Çukurova ilçesinde düşük yoğunluklu konut ve müstakil ev inşa etmeye uygun 16 bin dönüm arazinin imara açılmasının gündeme geldiğini kaydeden Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, “Adana’nın kuzey batısındaki söz konusu bölgede yaklaşık 25 yıldır kamu kurumlarının ve bazı şahısların itirazları nedeniyle yaşanan imar sorunlarının 6 ay içinde çözülmesine yönelik atılan adımların sonuçlandırılması müstakil konut imarlı arsa ihtiyacını çok büyük oranda karşılayacaktır” dedi.

Adana’nın çeşitli mahallelerinde çok katlı binalarda yaşamak istemeyen vatandaşların müstakil ev yapabilecekleri, konteyner veya taşınabilir evler koyabileceği arsa satın almak için arayışa girdiğini, bu kriz ortamında elektrik, su ve kanalizasyon hizmetlerinin sağlanamayacağı tarla vasıflı arazilerin dahi ederinin 5 katı fiyatlarla satıldığına dikkati çeken Başkan Sakarya, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de çok yüksek fiyatlardan imarsız arsa satın alınmaması ve fırsatçılara prim verilmemesi çağrısında bulundu.

Ömer Faruk Sakarya, Soner Çetin’in, Adanalıların biraz sabırlı olmalarını isteyerek Karaisalı yolu üzerinde 16 bin dönüm arazinin müstakil ev inşasına uygun olduğunu, ilgili düzenlemeleri yapıp imara açacaklarını ifade ettiğini hatırlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yıkılmış veya ağır hasarlı konutların yerine yapılacak afet konutları için Şambayadı bölgesini işaret ettiğini söyleyen Faruk Sakarya, “Başkan Çetin’in haklı talebinin ardından Adana Valisi Sayın Süleyman Elban’ın da söz konusu bölgenin imar sorunlarının çözülüp, afet konutları ile birlikte müstakil konutlar için imara açılması konusunda büyük gayret gösteriyor” diye konuştu.

Bakanlıkların, Valinin ve Belediye Başkanlarının koordinasyonunda ilgili kurumların çalışmalarıyla, 6 ay içinde müstakil ev yapımı konusunda gündeme gelen imar düzenlemelerinin sonuçlandırılmasının vatandaşların arsa taleplerini büyük ölçüde karşılayacağını kaydeden Sakarya, imara açılacak bölgede hak sahiplerinin de sağduyulu davranmasının insanların güven içinde yaşamasını kolaylaştıracağını vurguladı.

Adanalıların birikimlerini müstakil ev yapımı için değerlendirirken aceleci davranmaması çağrısında bulunan Sakarya, “Biraz sabırlı olmaları kendi faydalarına olacaktır. 16 bin dönüm arazi 6 ay içinde imara açıldığında arazilerini fahiş fiyatlarla satışa çıkaran fırsatçılar da gayrimenkullerinin ederini deprem öncesi rakamlara düşürmek zorunda kalacaktır” şeklinde konuştu.

Çukurova GİAD ailesi olarak Adana Valiliği ve belediyelerin hayatı normalleştirme çalışmalarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarının altını çizen Başkan Ömer Faruk Sakarya, depremden etkilenen insanlara acil yardımları devam ettirirken, dernek üyeleri arasında bulunan mimar, mühendis ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren şirket sahiplerinin projelendirme ve planlamalar konusunda gönüllü olarak görev almaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Balıkesir Sındırgı’da 3,6 büyüklüğünde deprem!
Erdal Albayrak: “Gayrimenkul fiyatlarında istenmeyen artışlar olabilir.”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu duyurdu: Orient Express bu yıl ikinci kez Türkiye yolunda
İstanbul’un gözde semti Etiler’de artan kiralar, ünlü mekanları uygun fiyatlı Armutlu’ya taşımaya zorladı
Emlak Programı Hazırlarken Başarıyı Yakalamanın Sırları

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank TBMM’de deprem komisyonu kuruluyor
Sonraki Makale blank Vergi affı ne zaman çıkacak? Hangi borçlar silinecek?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
Yükleniyor

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Ne Koç ne Sabancı… Türkiye’nin en büyük holdingi değişti
Ekonomi Haberleri
30 Eylül 2025
blank
Büyükşehir olmak için sırada 5 il var
Ekonomi Haberleri
30 Eylül 2025
blank
Dünyada 2007’de başlayan anormalliklerin sebebi belli oldu
Emlak Dünyası
30 Eylül 2025
blank
Bu ülke Türk vatandaşlarına ücretsiz arazi veriyor
Ekonomi Haberleri
30 Eylül 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?