By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: TÜGİAD Genel Başkanı Çevikel: Depremzede iller Kalkınmada Öncelikli 6. Bölge kapsamına alınmalı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > TÜGİAD Genel Başkanı Çevikel: Depremzede iller Kalkınmada Öncelikli 6. Bölge kapsamına alınmalı
Sektörden

TÜGİAD Genel Başkanı Çevikel: Depremzede iller Kalkınmada Öncelikli 6. Bölge kapsamına alınmalı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 17 Şubat 2023 14:38
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, 11 ilimizi etkisi altına alan ve binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine yol açan deprem felaketinin, bölgenin ekonomik hayatına da büyük darbe vuracağını söyledi. Depremin büyük bir göç tehlikesini de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Çevikel, bölgede yaşamı yeniden normale dönmesi için güvenli yerlerde kalıcı konutların hızlıca yapılması ve bölgenin Kalkınmada Öncelikli 6. Bölge konumuna getirilmesi gerektiğini söyledi.

“Ekonomik hayatı da yeniden canlandırmalıyız”

Kahramanmaraş merkezli iki depremin tüm ülkede büyük üzüntü yarattığını belirten TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, “Acımız çok büyük. İlk etapta hepimizin önceliği kurtarabildiğimiz kadar insanımızı göçük altından çıkarmak ve felaketten kurtulanların hayatlarını sürdürmelerini sağlamak oldu. Bunun için hepimiz seferber olduk. Şimdi vatandaşlarımızın kendi topraklarında hayatlarını sürdürebilmesi için insani yardımların yanı sıra oradaki ekonomik hayatın zaman geçirmeden yeniden oluşturulması için çalışılmalı” dedi.

“Bölgenin geleceği için göçün önlenmesi gerekiyor”

Depremden etkilenen Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi illerin sanayide güçlü, büyük oranda ihracat yapan ve istihdam yaratan kentler olduğuna dikkat çeken Başkan Çevikel, “Aynı zamanda Ege ve Marmara bölgesindeki birçok sanayi kuruluşu da bu illerden ürün tedarik ediyor. Yani ülke ekonomisi ve ihracatı için stratejik önem taşıyorlar. Konutlardaki yıkımın aksine buralardaki sanayi tesislerinde elektrik, su, doğalgaz gibi alt yapı sorunlarının dışında bir hasar yaşanmadı. Ancak göç nedeniyle bölgedeki firmaların istihdamla ilgili büyük sorunları olacak. Bu sebeple göçün bir şekilde önlenmesi lazım. Aksi takdirde; zaten bizim bölgelerde kalifiye eleman eksiği olduğu için gelenler bir daha da geri dönmeyecektir. Bu bilhassa depremle sarsılan stratejik illerimizin geleceği için son derece önemli bir durum” diye konuştu.

“Yatırım teşvik edilsin”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyeti ile birlikte kalıcı konut kampanyası için Adıyaman’a gittiklerini belirten Nilüfer Çevikel, kalıcı göçü önlemek için güvenli bölgelere derhâl kalıcı konutların yapılması ve bu illerin Kalkınmada Öncelikle 6. Bölge konumuna getirilmesi gerektiğini söyledi. Çevikel, “Belli bir süre bu illerdeki sanayicilerden ve çalışanlardan kesilen vergi ve primlerin kendilerine verilerek, bölgenin çalışan ve işveren açısından cazip ve avantajı hale getirilmesi gerekiyor. İşletmelerin yeniden açılması, depremzedeler adına hayatı yeniden normalleşmesini kolaylaştıracağı gibi yaşadıkları travmanın etkisini de azaltacaktır. Gerekirse depremden etkilenen illerde kamu ve özel sektör adına yeni birtakım yatırımlar yapılmalı. Orada yatırım yapacak işveren ve sanayiciler gerek KGF’de gerekse kamu bankalarından çektikleri kredilerde daha düşük faizle yararlandırılmalı” dedi.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Üç ilde teknoloji geliştirme bölgesi
Naci Görür’den ‘afiş’ tepkilerine ilk yanıt: ‘Bizi siyasete bulaştırmayın!’
Kantinlerde fiyatlar patladı, öğrenciler öğün atlıyor: Üniversitelinin açlıkla sınavı
15 Eylül 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
İstanbul’da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu!

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Enflasyon beklentilerinde sınırlı değişim
Sonraki Makale blank Göçük altında kalmıştı: Taha Duymaz’dan acı haber geldi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Başkent Ankara’nın En Büyük Temalı Konut Projesi MiaAras’ın Temeli Atıldı
Emlak Haberleri
15 Eylül 2025
blank
Yatırımcıların yeni rotası belli oldu: Kira getirisi en yüksek 10 şehir!
Ekonomi Haberleri
15 Eylül 2025
blank
İstanbul’da toplu ulaşımda zamlı tarife başladı
Ekonomi Haberleri
15 Eylül 2025
blank
ENKA’dan Irak’ta 1 milyar dolarlık imza
Ekonomi Haberleri
15 Eylül 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?