Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Depremin 4. gününde uluslararası yardımlar sürüyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Depremin 4. gününde uluslararası yardımlar sürüyor
Ekonomi Haberleri

Depremin 4. gününde uluslararası yardımlar sürüyor

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 9 Şubat 2023 15:25
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
6 Min. Okuma
blank
Paylaşmak
  • 01 blank

    Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından 53 ülkenin arama kurtarma ekipleriyle beraber sahada olduğunu açıkladı. Şu ana kadar 95 ülkenin yardım teklifinde bulunduğu bildirildi.

    Dışişleri Bakanlığı, en az 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye’ye yurt dışından teklif edilen ve gelen yardım ekiplerine ilişkin son durumu paylaştı.

    Paylaşıma göre şu ana kadar 95 ülke yardım teklifinde bulunurken 53 ülkeden arama kurtarma ekipleri sahada çalışıyor. Sahadaki yabancı personel sayısının 6153 olduğu belirtilen paylaşımda 20 ülkeden daha ekip gönderileceği, 2 bin 449 personelin daha çalışmalara katılacağı belirtildi.

  • 02 blank

    İspanya

    İspanya’nın Sevilla, Valensiya, Granada ve Almeria şehirlerinden 46 kişilik arama kurtarma ekibini taşıyan uçak gece saatlerinde İstanbul Havalimanı’na indi.

    Buradan otobüsle Atatürk Havalimanı’na getirilen arama kurtarma ekibi, TSK’nın askeri kargo uçağıyla depremlerin ardından yardım faaliyetleri için belirlenen lojistik ve ulaşım üssü Adıyaman’a hareket etti.

    Aralarında itfaiyecilerin de bulunduğu İspanya ekibinin yanında 14 de arama köpeği bulunuyor.

  • 03 blank

    El Salvador

    Twitter hesabından arama kurtarma ekibinin fotoğraflarını paylaşan Bukele, Türkçe olarak “Yoldayız” ifadesini kullandı.

    Kentsel Arama ve Kurtarma Timinden (USAR) oluşan profesyonel ekibe ek olarak özel eğitimli köpekler de yollayan El Salvador, bunun yanı sıra depremzedeler için ise yardım paketleri hazırlattı.

    Savunma Bakanı Francis Merino Monroy, yardım ekibini havaalanından uğurladı.

    Twitter hesabından 7 Şubat’ta Türkçe paylaşımda bulunan Bukele, “El Salvador, önümüzdeki birkaç saat içinde Türkiye’ye, arama ve kurtarma, sivil koruma ekipleri, itfaiyeciler ve kurtarma köpekleriyle birlikte 100’ü aşkın personelden oluşan bir yardım uçağı gönderecek. Yıkıcı iki depremden zarar gören Türk halkı için dua etmeyi sürdürüyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

  • 04 blank

    Özbekistan

    Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in talimatıyla Savunma Bakanlığına bağlı 71 kişiden oluşan askeri sağlık personelinin, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde yaralananların tedavisi amacıyla Türkiye’de sahra hastanesi kurulması için gönderildiği belirtildi.

    Açıklamada, Taşkent’ten Gaziantep’e hareket eden uçakta, tam donatımlı sahra hastanesi için gereken ekipmanların yanı sıra aralarında tıbbi ilaç ve malzemelerden oluşan insani yardımın da bulunduğu kaydedildi.

    Özbekistan hükümeti, daha önce 100 kişiden oluşan kurtarma ekibiyle insani yardım malzemeleri göndermişti.

  • 05 blank

    Tayvan

    Tayvan lideri Tsai Ing-wen ve üst düzey hükümet yetkililerinin, bir maaşlarını, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerin ardından yürütülen afet çalışmalarına destek için bağışlayacağı bildirildi.

    Tayvan ajansı CNA’nın haberine göre, Tsai’nin yanı sıra, Başkan Yardımcısı Lai Ching-te, Başbakan Chen Chien-jen ve Başbakan Yardımcısı Cheng Wen-tsan de bir maaşlarını afet yardımına bağışlamayı taahhüt etti.

    Tayvan hükümeti daha önce 2 milyon dolar nakit yardımda bulunurken, Tayvan halkı da hükümetin bağış için açtığı hesaplara şu ana dek 340 bin dolardan fazla katkı sağladı.

    Tayvan, ayrıca 130 kişiden oluşan iki arama kurtarma ekibini Türkiye’de göndermişti. 40 kişilik ilk ekip afet bölgesi Adıyaman’da çalışmalarına başlarken 90 kişilik ikinci ekibin de onlara katılması bekleniyor.

    “Türkiye’nin 20 yıl önce bize yaptığı iyiliğe karşılık veriyoruz”

    Tayvan lideri Tsai, Türkiye’ye ulaşan ilk ekiple yaptığı video konferans görüşmesinde, Türkiye’nin, 1999’da yaşanan depremde Tayvan’a arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülke olduğuna dikkati çekerek “20 yıl önce, (Tayvan depreminde), Türkiye bize ilk yardım elini uzatan ülke oldu. Şimdi biz bu iyiliğe karşılık veriyoruz.” dedi.

    Kurtarma ekibindeki görevliler, Türkiye’ye 1999’da yaptığı yardım için teşekkür ederek tüm kaynakları ve imkanlarıyla yardıma hazır olduklarını vurguladı.

  • 06 blank

    Hong Kong

    Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi, Kahramanmaraş merkezli, çok sayıda ili etkileyen depremlerin ardından afet çalışmalarına destek için arama kurtarma ekibini Türkiye’ye gönderdi.

    Hong Kong kamu yayın kuruluşu RTHK’nin haberine göre, 59 kişilik arama kurtarma ekibi, dün gece saatlerinde Hong Kong Uluslararası Havalimanı’ndan Türk Hava Yollarının tarifeli uçuşuyla İstanbul’a hareket etti.

    Hong Kong Yangın Hizmetleri Bakanlığı Şehir Arama ve Kurtarma Timi’nden 49 kişinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı, Güvenlik Bürosu ve Göçmenlik Dairesi görevlilerden oluşan ekibe, İtfaiye Teşkilatı Başkan Yardımcısı Yiu Men-yeung’un önderlik ettiği belirtildi.

    Beraberinde enkaz keski makineleri ve dedektörlerin de aralarında olduğu 8 ton araç ve malzemeyi afet bölgesine taşıyan ekip, Türkiye’deki yetkililerin yönlendirmesiyle arama kurtarma faaliyetlerine destek sağlayacak.

    Türkiye’nin Hong Kong Başkonsolosu Peyami Kalyoncu, havalimanında ekibi uğurlarken şükranlarını ifade ederek, “Hepsine bol şans diliyorum. Zaman çok değerli, bölgedeki hava şartları elverişsiz. İşleri kolay olmayacak ama yine de onlardan iyi haberler duymayı umuyoruz.” dedi.

    Başkonsolos Kalyoncu, Türkiye’nin, Hong Kong hükümetinin Çin hükümeti ile koordinasyon içinde sağladığı değerli desteği daima hatırlayacağını ifade etti.

    Hong Kong Baş Yöneticisi Vekili Eric Chan ile Güvenlik Bakanı Chris Tang da ekibi uğurlamak üzere havalimanında hazır bulundu.

  • 07 blank

    Yunanistan

    Yunanistan, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen iki depremin ardından Türkiye’ye 5 uçakla insani yardım malzemesi gönderme kararı aldı.

    İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanlığından yapılan açıklamada, Başbakan Kiryakos Miçotakis’in talimatıyla depremzedelerin yaralarının hafifletilmesi için acil ihtiyaç maddeleri ve sağlık malzemelerinden oluşan yardım gönderilmesine karar verildiği belirtildi.

    İçinde 7 bin 500 battaniye, 1500 yatak ve hem barınma ihtiyacı olarak hem de mobil muayenehane olarak kullanılabilecek 500 çadır bulunan insani yardım malzemelerine İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hristos Stilyanidis ve Sivil Koruma Genel Sekreteri Vasilyos Papayeorgiu da bizzat eşlik edecek.

    Türk yetkililer, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Avrupa Birliği (AB) Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde AB Komisyonu ile koordineli bir şekilde gönderilen insani yardım için AEGEAN Havayolları Türkiye’ye 5 uçuş gerçekleştirecek.

    Yunanistan, biri pazartesi, diğeri dün olmak üzere Türkiye’ye iki ayrı arama kurtarma ekibi göndermişti.

Resmi Gazete’de bugün (28.05.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 28 Mayıs 2025
Turizmde yeni kriz: Oteller kapanıyor para iadesi yapılmıyor!
Bakan Bayraktar ‘Desteğe devam edeceğiz’ demişti: Elektrik faturalarında devlet desteğine sınırlama!
Resmi Gazete’de bugün (27.05.2025)

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Deprem bölgesinden 28 bin 44 kişi tahliye edildi
Sonraki Makale blank Deprem bölgesinde yağışlar büyük oranda azaldı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Bayramda iyi hissetmenin adresi: Ela Excellence Resort Belek Ela Excellence’ta her an, iyi hissetmek için tasarlandı
Emlak Turizm
28 Mayıs 2025
blank
Altın Emlak Global’de Yapay Zekâ Destekli Yeni Dönem Başladı
Emlak Haberleri
28 Mayıs 2025
blank
Meteoroloji uyardı: Sağanak ve fırtına geliyor! Hangi illerde etkili olacak?
Emlak Gazetesi
28 Mayıs 2025
blank
Avrupa susuz kalabilir! AB’den acil su tasarrufu hamlesi
Emlak Dünyası
28 Mayıs 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler