By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İngiltere’de kamyonculardan sonra ‘bankacı’ krizi yolda
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > İngiltere’de kamyonculardan sonra ‘bankacı’ krizi yolda
Ekonomi Haberleri

İngiltere’de kamyonculardan sonra ‘bankacı’ krizi yolda

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 30 Eylül 2021 12:38
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

İngiltere, kamyon sürücüsü bulmakta güçlük yaşarken yakında bankacılık sektöründe de çalışacak insan bulmakta zorlanabilir.

Büyük bir çoğunluğu Avrupa Birliği’nden gelen ve sayıları 1,1 milyona ulaşan uluslararası çalışanlar bankacılık sektöründeki işlerin neredeyse beşte birinde çalışıyor. EY’in ve theCityUK lobi grubunun raporuna göre, Brexit ile beraber yabancı çalışan işe almanın maliyeti giderek artıyor ve ve süreç zorlaşıyor.

TheCityUK CEO’su Miles Celic, şirketlerle konuştuklarında bir numaralı sorunun yetenekleri şirkete çekmek ile ilgili olduğunu belirterek, “Londra ve İngiltere’nin geri kalanıyurtdışından çalışan bulmaya gerçekten çok bağımlı” dedi.

AB vatandaşları, Brexit Ocak ayında yürürlüğe girmeden önce ülkede çalışma ve yaşama hakkına sahiplerdi. AB vatandaşlarının yerleşik vatandaş statüsüne başvurmaları için son tarih Haziran ayındaydı ve bu da halihazırda gergin olan istihdam piyasası üzerinde daha fazla baskı yaratıyor.

EY Küresel Göç Partneri Seema Farazi, İstihdam piyasasında Brexit’in etkisinin salgından dolayı hala tam olarak hissedilmediğini belirterek, “AB vatandaşları İngiltere için göç sisteminin içindeler ve bu da asıl zorluk” dedi.

Raporda belirtilen tahminlere göre, Brexit’in getirdiği statü değişikliğinden sonra işveren yurtdışından Grup 2 vizesiyle bir çalışan getirmek için 28 bin 228 dolar ( 21 bin pound) ödemek zorunda.

Kamyoncu krizi devlet müdahalesini getirdi

İngiltere işletmelerden sorumlu bakan Kwasi Kwarteng, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, hükümetin Rezerv Tanker Filosu’nun yakıt ikmali için Britanya’nın tamamında yollarda olacağını söyledi.

Kamyonetlerin siviller tarafından kullanılacağını belirten Kwarteng, yakıt sektörüne fazladan yakıt kapasitesi sağlanmasının hedeflendiğini belirtti. Akaryakıt istasyonlarındaki durumun iyileştiğini belirten Kwarteng, yakında herkesin normal satın alma alışkanlıklarına dönebileceğini dile getirdi.

İngiltere’de bakanlıkların daha önce yaptığı “askerlerin, gerektiğinde en çok ihtiyaç duyulan yerlere yakıt sevkiyatı için hazır duruma getirileceği” açıklamasına karşın, Kwarteng yaptığı paylaşımda araçların siviller tarafından kullanılacağını vurguladı.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Kabine Ofisinden yapılan ortak açıklamada, İngiliz ordusundaki tanker sürücüsü askerlerin, gerektiğinde en çok ihtiyaç duyulan yerlere yakıt sevkiyatı için hazır duruma getirileceği, askeri sürücülerin buna yönelik özel eğitim alacağı ve sektör ile sorunsuz şekilde çalışmalarının sağlanacağı bildirilmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Savunma Bakanı Ben Wallace, İngiliz silahlı kuvvetlerinde görevli askerlerinin tedarik sorunundaki baskıyı azaltmaya hazır olduğunu kaydetmişti.

İngiltere’de hayat durma noktasına geldi

Geçen hafta BP’nin ülkede yeterli sayıda nakliye aracı sürücüsü olmaması nedeniyle bazı petrol istasyonlarını geçici olarak kapatılacağını duyurmasıyla araç sahipleri benzin istasyonlarına akın etmiş, istasyonların önünde uzun kuyruklar oluşurken, çoğu istasyonda yakıt stoku tükenmişti.

Pandeminin yol açtığı tedarik sorunlarının yanısıra enerji fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişin ardından şoför sıkıntısının yaşandığı ülkede, süpermarket zincirlerinde de bazı ürünlere ulaşılamıyor, panik alımları rafların boşalmasına neden oldu.

Geçici vize verilecek

İngiltere’de Noel yaklaşırken ülkedeki tedarik sorununa çözüm bulabilmek için yurt dışından 5 bin ağır vasıta sürücüsü ile 5 bin 500 tavukçuluk sektörü çalışanına 3 ay süreli geçici vize verileceği duyurulmuştu.

İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, tır ve kamyon şoförü eksikliği nedeniyle bazı süpermarketlerde rafların boş kalmasının ve benzin istasyonlarındaki uzun kuyrukların önüne geçebilmek için 5 bin akaryakıt tankeri ve gıda kamyonu sürücüsüne aralık sonuna kadar geçici vize verileceğini açıklamıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “5 bin ağır vasıta sürücüsü ile 5 bin 500 tavukçuluk sektörü çalışanı, bu yıl istisnai durumlarda gıda ve nakliye sektörlerinde tedarik zinciri baskılarını hafifletmek için Noel’e kadar mevcut vize planına eklendi.” ifadesi kullanıldı.

İTO: İstanbul’da zam şampiyonu özel üniversiteler oldu
Manny Maceda’dan şirketlere deglobalization uyarısı: Sınırlar geri geliyor stratejinizi belirleyin
TOKİ 48 ilde konut ve işyeri satacak! 509 taşınmaz için açık artırma tarihleri belli oldu
İSKİ’den yeni hizmet: Kendi faturanı kendin oluştur
İstanbul’daki havalimanlarında yolcu sayısı Türkiye nüfusunu geçti

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti, çalışmalar başladı
Sonraki Makale blank Avrupa enerji fiyatlarındaki artışı durduramıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
Yükleniyor

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Marmara Denizi’nden çıkan atıklar sanat eserine dönüştü
Emlak Gazetesi
2 Ekim 2025
blank
İstanbul Valiliği saat vererek fırtına uyarısı yaptı
Emlak Gazetesi
2 Ekim 2025
blank
Murat Kurum: Sumud Filosu amacına ulaşmıştır
Emlak Gazetesi
2 Ekim 2025
blank
Dünyada en yüksek kiraların ödendiği 20 şehir belli oldu
Emlak Dünyası
2 Ekim 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?