Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Kurtuluş kentsel dönüşümde
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > Kurtuluş kentsel dönüşümde
Ekonomi Haberleri

Kurtuluş kentsel dönüşümde

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 18 Mart 2021 09:49
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Bakanlıklar nezdinde yoğun girişimleri sonucunda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ); Çay Mahallesi Ataş yerleşkesinde geçen yıl haziran ayında temelini attığı 20 bloktan oluşan 416 konutun kaba inşaatı tamamlandı. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, “TOKİ’nin, toplam 142 dönümlük alan üzerinde başladığı ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ilk etap, pandemiye rağmen hızla ve aralıksız ilerliyor. Yapılacak konutlar 3+1, ve 2+1 dairelerden oluşuyor. Ayrıca 32 işyeri, 14 dönüm üzerinde yeşil alan, cami, otoparklar, deniz manzarası ve doğalgazıyla modern bir yerleşim alanı olacak proje tamamlandığında mahallemizin ve bu bölgemizin çehresi tamamen değişecek” diye konuştu.

blank

Başkan Gültak, yükselen yeni ve modern konutların sadece Çay Mahallesi’nde oturan vatandaşlara ait olacağının da altını çizerek; “Türkiye’de sadece Mersin’de uygulanan bir durumdur bu. Dışarıdan hiç kimseyi kabul etmiyoruz. Önceliğimiz burada yaşayan vatandaşlarımız olacak. Onlarla görüşüp anlaşmaya çalışacağız. Amacımız, yıllardır aynı mahallede oturan insanların ayrışmadan yine bir arada yaşamalarını sağlamaktı. Bunu da başaracağız” dedi.

BAŞKA ÇARE YOK

Mersinin kent merkezini kapsayan Akdeniz ilçesinin, gelecek ortalama 50 yıllık imarını ve yaşam kalitesini belirleyecek bir Kentsel Dönüşüm Projesini, göreve geldikleri andan itibaren, çalışma ekipleri ile ilçenin bütününü kapsayacak şekilde planlamaya başladıklarını ifade eden Başkan Gültak, kentsel dönüşümün, Akdeniz ve Mersin kent merkezinin on yıllardır biriken ve her geçen gün artan sorunlarının birçoğunun çözümünü sağlayacağına işaret etti. Gültak, şunları söyledi: “Akdeniz ilçemiz için kentsel dönüşümden başka bir çaresinin olmadığı, kent dinamiklerince kabul edilen bir gerçektir. Akdeniz’in nefes alması ve her yönüyle modern bir şehir yaşamı için kentsel dönüşüm kaçınılmazdır. Eskimiş, köhne ve haliyle riskli binalar ortadan kalkacak, böylelikle de insanlarımız daha güvenli, sağlıklı, temiz ve düzenli bir çevrede yaşayabilecek. Hedefimiz, kent yaşamının sağladığı konfor ve nimetlerden halkımızın faydalanmasını sağlayıp yaşam kalitesini yükseltmek, kentimizi her yönüyle modern, temiz, sağlıklı, düzenli ve deprem gibi doğal afetlere dayanıklı yapıların yükseldiği bir hale getirmektir.”

blank

‘ALAN GENİŞLEDİ’

Öncelikle Bahçe, Barış ve Mahmudiye Mahallelerindeki çalışmalara TOKİ ile en üst düzeyde görüşerek ivme kazandırdıklarına değinen Mustafa Gültak, “Bu mahallelerin hemen bitişiğinde bulunan ve birçok bölümü çöküntü alanına dönüşen Turgutreis Mahallesi’nin de taşıdığı risklerin göz önüne alınmasını sağladık. Bütün bu yoğun girişim ve çalışmalarımız sonucunda Turgutreis Mahallesi’nin de Cumburbaşkanlığımız tarafından ‘Riskli Alan’ ilan edilmesiyle birlikte, kentsel dönüşüm planlama alanımız avantajlı bir şekilde genişledi” ifadelerini kullandı.

Canlı Borsa – Altın Fiyatları – Döviz Kurları için Bigpara

Resmi Gazete’de bugün (28.05.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 28 Mayıs 2025
Turizmde yeni kriz: Oteller kapanıyor para iadesi yapılmıyor!
Bakan Bayraktar ‘Desteğe devam edeceğiz’ demişti: Elektrik faturalarında devlet desteğine sınırlama!
Resmi Gazete’de bugün (27.05.2025)
ETİKETLENEN:TOKİKentsel dönüşümTOKİ kentsel sönüşüm

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Meteoroloji’den ‘kar’ uyarısı
Sonraki Makale blank Doğa tutkunlarının adresi, dizi ve film yapımcılarının da gözdesi!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Bayramda iyi hissetmenin adresi: Ela Excellence Resort Belek Ela Excellence’ta her an, iyi hissetmek için tasarlandı
Emlak Turizm
28 Mayıs 2025
blank
Altın Emlak Global’de Yapay Zekâ Destekli Yeni Dönem Başladı
Emlak Haberleri
28 Mayıs 2025
blank
Meteoroloji uyardı: Sağanak ve fırtına geliyor! Hangi illerde etkili olacak?
Emlak Gazetesi
28 Mayıs 2025
blank
Avrupa susuz kalabilir! AB’den acil su tasarrufu hamlesi
Emlak Dünyası
28 Mayıs 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?