By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Sektörden > İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti
Sektörden

İnşaat sektörü pandemide dijitalleşti

Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 20 Ocak 2021 14:13
Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Pandeminin etkisiyle inşaat sektöründe başlatılan dijitalleşme hareketi, yıl sonu bilançosunda yeni bir rekoru beraberinde getirdi. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre; konut satışları 2020 yılında bir önceki yıla göre %11,2 artarak 1,5 milyon sınırına geldi. Projelerin çiziminden inşaat ve satış aşamalarına kadar uzanan süreçlerin her birini kapsayan dijitalleşme hareketinin, konut geliştiriciler açısından maliyeti düşürücü, satışları artırıcı bir etki yarattığını belirten YapıRadar.com Genel Müdürü Devrim Ünal Saygın, “Geleneksel ticaretin zor şartlar altında sürdürüldüğü bu dönemde, tedarikçiler ile müteahhitler arasında mal-hizmet alışverişi sağlamak adına oluşturduğumuz proje veri ve talep bankası YapıRadar.com ile sektörde başlayan dijitalleşme hareketine ciddi bir katkı sağladığımızı düşünüyorum.” dedi.

Müteahhit firmalar ile tedarikçiler dijitalde buluşuyor

YapıRadar.com’u müteahhit firmalar ile tedarikçilerin buluşma platformu olarak tanımladıklarını kaydeden Devrim Ünal Saygın, “Tedarikçi firmalar, platformumuz üzerinden, inşaatı devam eden ve yeni başlayacak binlerce projenin tüm detaylarına, müteahhit firmaların satın alma taleplerine kolayca ulaşabiliyor. İnşaatın ilerleme aşamasını anlık olarak takip edebildikleri için doğru zamanda, doğru firmaya teklif vererek, zaman kaybetmeden yeni satış fırsatları yakalayabiliyorlar” dedi. “Kapalı devre çalışan yeni nesil dijital bilgi platformu” olarak konumlandırılan YapıRadar.com ile tedarikçi firmalar ile müteahhit firmaları buluşturan bir partner görevi görerek, pandemi döneminde mal-hizmet alışverişinde yaşanan aksaklıkların önüne geçmeyi başardıklarını ifade etti.

Tedarikçiler, satın alma talebi eklenen projelerdeki tüm ürün ve hizmet kalemleri için teklif sunabiliyor

YapıRadar.com sayesinde müteahhit firmaların projeleri için alım yapmadan önce teklif topladıkları boya, seramik, çelik kapı,aydınlatma gibi satın alma taleplerini tedarikçi firmalara anında ulaştırdıklarını ve tedarikçilerin de anında teklifleri müteahhit firmalara sunmalarını sağlayarak köprü görevi gördüklerini aktaran Devrim Ünal Saygın, YapıRadar.com’un sunduğu avantajlar hakkında şu bilgileri verdi: “YapıRadar.com’u sadece hizmet değil, çözüm ortaklığı sunan bir sistem olarak geliştirdik. Sistemimiz sayesinde üye tedarikçilerimiz, yüklenici firmaların hizmet ve malzeme taleplerine, satın alma yetkilisine ve iletişim bilgilerine anında ulaşabiliyorlar. Sunduğumuz binlerce güncel proje sayesinde tedarikçi firmalar, yeni proje araştırarak zaman kaybetmiyorlar. Müteahhit firmalar da talep ettikleri ürünleri, tüm tedarikçilerden gelen teklifleri karşılaştırarak beklentilerine uygun fiyatlar üzerinden satın alabiliyorlar. Tüm zamanlarını satış odaklı olarak kullanıp zaman ve maliyetlerden tasarruf edebiliyorlar.”

Kriterlere göre projeler listeleniyor

YapıRadar.com’un sahip olduğu Proje ve Performans Takip Sistemi (PPTS) ile tedarikçi şirketler açısından proje enflasyonu yaratmanın önüne geçtiklerine de değinen Devrim Ünal Saygın, “Sunduğumuz projeler içerisinden firmalarımızın kriterlerine uygun olanlarını listeleyen verimli takip sistemimizle firmaların iş süreçlerini aksatmadan başarılı bir şekilde sürdürebilmelerine imkan veriyoruz. PPTS modülümüz sayesinde binlerce proje arasından firmalara uygun projeleri belirleyerek maksimum performans alınmasını sağlıyoruz. Öte yandan firmalar, çalışanlarının proje bazında, görüşme notları, proje skorlama, hatırlatma, çalışma istatistikleri gibi konularda detaylı performansını ölçümleyerek performans yönetimini de kolayca yapabiliyorlar.” dedi.

TOKİ Kura Sonuçları Tarihleri Görüntüleme Ekranı (2025-2026) Belli Oldu!
Tarihi adım adıldı! Adana’daki ‘Amerikan Adası’ için yıkım kararı
5 gün sürecek! Tarih netleşti: İstanbul’da lapa lapa kar göreceğiz
Fırat Life Style’dan Ampute Futbol Ligi’ne İsim Sponsorluğu
İzocam, 60. Yıl Hatıra Ormanı’nı Oluşturuyor
ETİKETLENEN:konut satışları 2020konut satışları son durumkonut satışlarıİnşaat Sektörü

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Doğu’nun mendereslerinde harika görüntüler
Sonraki Makale blank Yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasında korkutan görüntü!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
Yükleniyor

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Luxera GYO, NEW ERA 2030 Vizyonuyla 2026’da 4 Yeni Projeye Başlıyor
Emlak Haberleri
22 Aralık 2025
blank
Artaş Holding’den İstanbul’a Yeni Yatırım Hamlesi: 3 Prestijli Projede Sıfır Faizli Satış Dönemi Başladı
Ekonomi Haberleri
22 Aralık 2025
blank
Pasifik Next Level Kemer: Göktürk’te Doğayla Bütünleşen Yeni Lüks Tanımı
Emlak Haberleri
22 Aralık 2025
blank
Reel kira fiyatlarındaki düşüş kasımda da sürdü
Ekonomi Haberleri
22 Aralık 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?