Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Laminat parke sektörü pandemiye rağmen yüzde 25 büyüdü
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Laminat parke sektörü pandemiye rağmen yüzde 25 büyüdü
Sektörden

Laminat parke sektörü pandemiye rağmen yüzde 25 büyüdü

Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 25 Kasım 2020 13:15
Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

İnşaat ve emlak sektöründeki gelişme ve evlerin yenilenmesi Türkiye parke pazarını büyüttü. Avrupa’da 2., globalde 3. sıraya yükselen Türkiye, zengin ürün çeşitliliği ve avantajlı fiyat alternatifleri sağlayarak iç pazarda da gelişmesini sürdürüyor. Avrupa’daki en ileri teknolojiye ve evrensel akreditasyonlara sahip fabrikalardan tedarik ettiği üst segment zemin kaplaması ürünleri, 150 bin²’lik stok hacmi ve 2021 yılı itibariyle 81 ilde 150 bayi hedefi ile üst segment parke pazar lideri DesignFloor, pandemiye rağmen hedeflerini büyütüyor.

“9. ayın 15’i itibariyle 2019 ciromuzu aştık”

DesignFloor olarak Türkiye üst segment parke sektöründe öncü firma olduklarının altını çizen DesignFloor Genel Direktörü Fatih Aslan,  “Teknolojinin de etkisiyle son 15 yıl içerisinde sektörümüz hızlı bir gelişim göstermiş durumda. Türkiye şu aşamada Avrupa’da Almanya’nın ardından en büyük ikinci parke üreticisi konumunda. Yapı sektörü içerisinde taşıyıcı bir rolü olan sektörümüzün toplam büyüklüğü 1 milyar dolara ulaşıyor. İç pazarda da belirli bir olgunluğa ulaşmış durumdayız. Hem iç hem de küresel pazarda büyüme net olarak devam ediyor. Sektörümüzün Türkiye pazar büyüklüğü 2019 yılı verilerine göre 95 milyon metrekare. DesignFloor olarak, parke sektöründe iç pazardan alabileceğimiz pazar payını maksimuma ulaştırmak ve ihracat kanalındaki organizasyonumuzu büyütmek öncelikle hedeflerimiz arasında. Pandemi sürecinde ise pazarlama faaliyetlerimizi iç pazara yönelik stratejiler etrafında kurduk. Pandemi sürecinin bu açıdan bir fırsat yarattığını söyleyebilirim. Evde kalma süreci ile birlikte hanelerde artan tadilatlar satışlarımıza pozitif yönde yansıdı ve 9. ayın 15’i itibariyle 2019 ciromuzu aştık.  Yılı yüzde 25 büyüme ile kapatacağız. Şu an Türkiye’nin her bölgesine ulaşabiliyoruz. 81 ile 1 sene içinde bayi ağımız dağılacak ve bu doğrultuda 2021 hedefimize ulaşacağımızı öngörüyoruz.” dedi.

Yüzde 10’luk düşüşün önümüzdeki aylarda pozitif yönde yüzde 30’lara çıkmasını bekliyoruz.

Fatih Aslan,  geçmişte pek çok şehirde büyük ölçekli lüks konut projeleri ve kentsel dönüşüm projelerine zemin çözüm ortaklığı sunduklarını ifade etti. Pandemi öncesinden itibaren büyük bir kriz yaşayan inşaat sektöründeki durgunluk nedeniyle bu tarz projelere karşı çekimser kaldıklarını belirten Aslan, pandemiyle gelişen dalgalanmanın yansımaları hakkında şu bilgileri verdi: “Mart-Nisan aylarında bir süredir devam eden projeler kısıtlı çalışma süreleri ve personel ile tamamlansa da devamında tüm operasyonların tamamen durduğu bir süreç yaşadık. Satış ve uygulama tarafında büyük ölçüde sakinlik yaşadığımız için dijital ortamdaki faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Web ve mobil ortamındaki projelerimizi hızlandırdık. Pandeminin sona ermesi ve piyasaların hareketlenmesi ile durgunlaşan sektörel büyümenin iyi bir ivme yakalayacağını düşünüyoruz. Hem büyük projeler tarafında hem de nihai tüketici tarafında ekonomik dalgalanmaların yarattığı tedirginlik devam ediyor. Satış oranlarında sektörde geçtiğimiz yıla oranla gözlemlenen yüzde 10’luk düşüşün önümüzdeki aylarda pozitif yönde yüzde 30’lara çıkmasını bekliyoruz. Sektördeki küçülmeye rağmen elde ettiğimiz %25’lik büyümenin, önümüzdeki yıllarda proje kanalımızdaki satış faaliyetleri ile katlanarak artmasını bekliyoruz. Önümüzdeki 3 yıllık süreçte kentsel dönüşüm, otel ve toplu konut projelerinden en az 1,2 milyon m2’lik bir satış payı alacağımızı öngörüyoruz. 81 ildeki bayi satış kanalına artı olarak büyük ölçekli projelerden 200-220 milyon TL’lik bir ciro hedefliyoruz. Bu anlamda ekonomik kalkınmadaki etkimizin de bir yükseliş trendine girdiğini belirtmekte yarar görüyorum.”

 

Cihat Algün: “Fiyatlar daha da yükselmeden alımlar yapılıyor”
Erdal Albayrak: “Sektörde hareket var ancak istediğimiz seviyede değil”
Konut Satış Fiyatları Mayıs Ayında Yüzde 26 Arttı
Azalan güvene rağmen inşaat hareketli
Sahte bungalov hesaplarıyla 263 milyon lira dolandırmışlar: 12 ilde 50 gözaltı
ETİKETLENEN:parkeLaminat parke

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank 8 STK’dan ortak bildiri ‘Depreme Karşı Tekiz’
Sonraki Makale blank Avrupalı kayakçılar Alp Dağları yerine Kaçkar’ı tercih etti
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlakta Devrim: Ortak Çalışma Alanlı Rezidanslar Yükselişte!
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye’de Tiny House Akımı: Küçük Yaşam Alanları Büyük Özgürlük Vaat Ediyor Mu?
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye Konut Piyasasında Son Durum: Emlak Balonu Tehlikesi Mi, Sürdürülebilir Büyüme Mi?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Ev Alırken Büyük Karar: Akıllı Evler mi, Klasik Konutlar mı Daha Kazançlı?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?