By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Dubai yumurta üssü olacak!
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Ekonomi Haberleri > Dubai yumurta üssü olacak!
Ekonomi Haberleri

Dubai yumurta üssü olacak!

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 13 Ağustos 2020 17:05
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

 

Türk yumurta üreticileri Afrika ve Körfez ülkelerine yumurta pazarlamak için Dubai merkezli bir ihracat şirketi kurdu. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, şirketin devlet destekli kurulduğunu belirterek, “Yumurta ihracatçılarıyla birlikte YİB AŞ kuruldu. Türkiye’den Dubai’ye ürün gönderip pazarlamayı oradan yapacağız. Böylece Afrika’ya ve Körfez ülkelerine daha hızlı gönderim yapacağız. Bunu yeni hayata geçirdik. Şu günlerde onayları çıktı. Bu ay içinde hizmete başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

18 milyar adet üretim

Yıllık 18 milyar adet yumurta üretimi olduğuna dikkat çeken Afyon, “Irak pazarındaki sorunumuz hala sürüyor. Farklı ülkelere sattığımız yumurtalar yine Irak’a gidiyor. Tabii bu yeterli değil. Irak pazarının eksikliğini farklı pazarlarla kapattık. 28 ülkeye ihracat yapma potansiyelimiz var. Şu anda 12 ülkeye aktif ihracatımız bulunuyor” dedi. Direkt transit gemi taşımacılığına ihtiyaçları olduğunu kaydeden Afyon, şöyle devam etti: “Direkt pazara gidecek, liman liman oyalanmayacak bir gemiye ihtiyacımız var. Yoksa başka ülkelere uğrarken pazara ulaşmak 40 günü buluyor o zaman da yumurtanın miadı doluyor. Bu konuda destek bekliyoruz.”

Yumurta konseyi

Aracıların yumurtayı tüketiciye pahalıya ulaştırdığını dile getiren Afyon, “Üreticinin ettiği zarardan tüketicinin haberi olmuyor. Bunu devletin belirleyeceği taban fiyat formülüyle ve üreticilere verilecek destekle bu stok yönetimini zarar etmeden karşılayabiliriz. Bunun için de yumurta konseyi kurulmasını istiyoruz. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan da bunu talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. Afyon, arz fazlalığını yönetebilecek bir sistem istediklerini dile getirdi.

Tanesi 1 lira!

Alternatif üretim modelleri adı altında köy tavuğu, gezen tavuk gibi üretim yapıp tanesinin 1 liraya satıldığına da değinen İbrahim Afyon, “Protein yönünden farklı değil. Pazarlarda 1 liraya gibi yüksek fiyata satıyorlar. Onlarla hiçbir ilgimiz yok” dedi.

‘Haksız kazanç oluyor’

Vatandaşların ana tüketim maddesinden biri olan yumurtada son günlerde fiyat artışları da gözlemlendi. 30’lu yumurtalar 12-14 lira aralığında tüketiciye sunulurken, 18-22 lira arasında değişmeye başladı. Fiyatlardaki artışın nedenini sorduğumuzda İbrahim Afyon, şöyle açıkladı: “Bu fiyatlar 2-3 yıl önceki fiyatlar. Yumurta maliyeti uzun zamandır adeti 40 kuruş civarındaydı. 40 kuruş olarak ele alırsak 30 adetinin üreticiye maliyeti 12 liraya denk geliyor. Ambalaj, nakliye, kâr da eklenince 18 liraya çıkması gerekiyor. 18 liranın üzerinde verilen her fiyat haksız fiyattır. Yem fiyatlarında da artış oldu, bunlar maliyetlere henüz yansımadı. Eğer olur da zarar ettiğimiz için hayvanları kesersek arz daralması olursa kısa bir süreliğine fiyatlar artabilir. O da edilen zararların telafisi içindir. Sürekli olduğu zaman arada birileri haksız kazanç elde ediyordur.”

blank
Artaş Holding’den İstanbul’a Yeni Yatırım Hamlesi: 3 Prestijli Projede Sıfır Faizli Satış Dönemi Başladı
Reel kira fiyatlarındaki düşüş kasımda da sürdü
Bakanlık verileri paylaştı! 50 milyondan fazla turist geldi
Sosyal konut projesine başvuru sayısı belli oldu
Avrupa Residence Oryapark Rezidans,Tek Projede Ayrıcalıklı Yaşam
ETİKETLENEN:AfyonLiraFiyatYumurta

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank 1.3 milyon konutta dönüşüm tamam
Sonraki Makale blank ‘İstanbul’a uluslararası sağlık akreditasyonu
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
Yükleniyor

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Luxera GYO, NEW ERA 2030 Vizyonuyla 2026’da 4 Yeni Projeye Başlıyor
Emlak Haberleri
22 Aralık 2025
blank
TOKİ Kura Sonuçları Tarihleri Görüntüleme Ekranı (2025-2026) Belli Oldu!
Sektörden
22 Aralık 2025
blank
Pasifik Next Level Kemer: Göktürk’te Doğayla Bütünleşen Yeni Lüks Tanımı
Emlak Haberleri
22 Aralık 2025
blank
İstanbul 7’den büyük depreme hazır olmalıdır
Emlak Dünyası
22 Aralık 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?