Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Sakarya’da Havai Fişek Faciası Ölü ve Yaralılar Var
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > Sakarya’da Havai Fişek Faciası Ölü ve Yaralılar Var
Emlak Haberleri

Sakarya’da Havai Fişek Faciası Ölü ve Yaralılar Var

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 3 Temmuz 2020 14:31
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Soyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sakarya’da havai fişek fabrikasında patlama meydana gelen bölgeye gitti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havai fişek patlamasında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Hendek Yukarıçalıca mevkisindeki bir havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlama sesi yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki kentin birçok noktasından duyuldu. Patlamanın ardından birçok kişi sokağa çıktı. Bölgeye, çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

BAKAN KOCA ACI HABERİ VERDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havai fişek patlamasında 2 kişinin hayatını kaybettiği, 73 kişinin de yaralandığını bildirdi. Bakan Koca, ‘Sakarya Hendek’te, şehrin uzağındaki havai fişek fabrikasında bir patlama oldu. Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla süreci yakından takip etmek için birazdan olay yerinde olacağız. 85 ambulans, 2 helikopter ambulans, 11 UMKE ekibimiz olay yerinde. 2 can kaybımız, 73 yaralımız var’ dedi.

BAKAN GÜL’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ‘Sakarya Hendek’te meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilerim. Dualarımız, kalbimiz Sakarya’da’ dedi.

 

AFAD’DAN RADYASYON İDDİALARINA YANIT

Radyasyon iddiaları üzerine AFAD’dan son dakika açıklaması geldi. AFAD’dan yapılan açıklamada, ‘Sakarya Hendek’te bulunan havai fişek fabrikasında 11.15 sularında meydana gelen kaza endüstriyel bir kaza olup, yetkililerden alınan bilgiye göre söz konusu fabrikada herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmamaktadır.Ekiplerimiz tarafından ölçümler sürekli yapılmakta ve konu takip edilmektedir’ denildi.

BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Sakarya-Hendek’te meydana gelen havai fişek fabrikasında yaşanan patlamanın ardından bölgeye 1 uçak, 2 helikopter ve 15 arazöz gönderdiklerini bildirdi.

Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Sakarya’da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sebebiyle Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı 1 uçak, 2 helikopter ve 15 arazözü takviye olarak bölgeye gönderdik. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sakarya’ya büyük geçmiş olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli CNN Türk’te patlamaya ilişkin son dakika bilgileri paylaştı. Yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin yolda olduğunu belirten Bakan Pakdemirli, yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bilgi olmadığını söyledi. 110 ton kadar mühimmatın olduğunu söyleyen Bakan Pakdemirli, ‘Yağış beklediğimiz için bir endişe yok’ dedi.

KIZILAY BAŞKANI KINIK’TAN BÖLGEDEKİ VATANDAŞLARA UYARI

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık açıklamasında, ‘Sakarya Hendek patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solumaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz’ ifadelerine yer verdi.

 

SAKARYA BELEDİYE BAŞKANI: PATLAMALAR DEVAM EDİYOR

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, havai fişek fabrikasındaki patlamaya ilişkin, “Devletin bütün birimleri burada. Yoğun bir çalışma ve müdahale içindeyiz.” dedi.

Yüce, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre illerden yardım istediklerini söyledi.

Patlamalar ve yangının devam ettiğini belirten Yüce, şunları kaydetti:

“Ekipler burada, biz buradayız. Yaralı sayısıyla ilgili kamuoyunu yanıltmak istemiyorum ama yaralılarımız var. Sayıları konusunda daha sonra detaylı bilgi veririz. Hele yatıştıralım, soğutma işlemleri bitsin, yangını söndürelim, yaralılarımızın sayıları daha net bir şekilde ortaya çıkar inşallah. İçişleri ve çalışma bakanlarımızın bölgeye intikal edeceği bilgisini aldık. Devletin bütün birimleri burada.

Yoğun bir çalışma ve müdahale içindeyiz. Hala patlamalar devam ediyor. İnşallah bu patlamalar bir an evvel son haline gelir ve sonuçlar hakkında daha teknik bilgileri aktarmaya çalışırız.”

Resmen ilan edildi: Türkiye’nin ilk ‘sigarasız’ şehri belli oldu
15 Ağustos 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Ev Kiralarken Yapılan Hatalar Öğrencilerin Cebine Ağır Fatura Çıkarıyor
Faizlerdeki düşüş devam ederse konut satışlarında yeni rekorlar kırılacak
Büyük sitelere gündüz bakım evi şartı geliyor
ETİKETLENEN:SakaryaHavai fişek patlama

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank İskandinav tarzı nedir? A’dan Z’ye İskandinav tarzı dekorasyon rehberi.
Sonraki Makale blank TOKİ Eskişehir Çifteler kura çekilişi sonuçları
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Alarm verildi: O ilçenin 3,5 aylık suyu kaldı! Kesintiler başladı…
Sektörden
15 Ağustos 2025
blank
Barajlarda doluluk oranları kritik seviyede: Üç büyük şehirde içme suyu miktarı alarm veriyor
Sektörden
15 Ağustos 2025
blank
Türkiye’den tarihi adım! Bakan Murat Kurum ayrıntıları açıkladı: Etiket zorunluluğu yolda, makyaj ürünleri yasaklanıyor…
Sektörden
15 Ağustos 2025
blank
İnşaat üretiminde yıllık artış, yaklaşık 1,5 yılın zirvesinde
Emlak Gazetesi
15 Ağustos 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?