By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Mardin’de oteller iç turizmin açılması için gün sayıyor
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Turizm > Mardin’de oteller iç turizmin açılması için gün sayıyor
Emlak Turizm

Mardin’de oteller iç turizmin açılması için gün sayıyor

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 19 Mayıs 2020 08:11
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Mardin’de seyahat acenteleri, oteller ile kent esnafı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açıklamalarının ardından hazırlıklarını tamamlayarak iç turizmin başlaması için gün saymaya başladı.

blank

Tarihin yaşadığı şehir Mardin’de, yoğun misafir ağırlanan mart, nisan ve mayıs aylarında korona virüs salgın hastalığı nedeniyle sessizlik hakim oldu. Ziyaretçilerin yoğun olarak uğradığı tarihi Ulu Cami, Kasımiye Medresesi, Deyrul Zafaran Manastırı ve Dara Antik Kenti gibi tarihi ve doğal mekanlar uzun bir süre boş kaldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Türkiye’deki iç turizm için normalleşme sürecine ilişkin bir terslik olmaması halinde 28 Mayıs gibi başlanacağını ifade etmesi üzerine Mardin’de esnaflar, acente ve otel işletmecileri, kente gelecek olan ziyaretçiler için gün saymaya başladı.  

Kurallara bağlı kalarak turizm sezonunu açmak istiyoruz

Bu yıl korona virüs nedeniyle turizm hareketlerinin tedbirler çerçevesinde sürdürülmesi üzerine Mardin’de esnaflar, oteller ve seyahat acenteleri tüm hijyen kurallarını kapsayacak şekilde hazırlıklarını tamamladı. Yapılacak olan denetim ve hijyen çalışmalarına gönüllü olarak katılacaklarını belirten Hamd Turizm Seyahat Acentesi sahibi Mehmet Hamdi Turgut, Kültü ve Turizm Bakanı Ersoy’un 28 Mayıs gibi iç turizmin, haziran ayında ise dış turizmin başlayabileceğini duyurması üzerine denetimlere ve uygulanacak olan eğitimlere, maske ve sosyal mesafe kurallarına bağlı kalarak kendilerinin de turizm sezonunu açmak istediklerini söyledi. Turgut, “Bizler tabi ki bunun farkındayız, nitekim her sene gelecek seneye bir şeyler katıyoruz. Mardin, Midyat ve çevre ilçelerimizde bulunan yerleşim yerlerinde bulunan, gün yüzüne çıkarılmış ama bilinmeyen, az bilinen tarihi noktaları değerli misafirlerimize sunmak ve tanıtmak istiyoruz” dedi. 

Haziran ayında kaldığımız yerden devam edeceğiz 

Büyük Mardin Otel Müdürü Murat Sarav da korona virüs ile ilgili otellerinde tedbir ve önlemleri ilk günden bu yana uyguladıklarını söyledi. Sarav, “Elimizden geldiği kadar toplu alanları kullanmamaya çalışıyoruz. Masa aralarına mesafe bırakmayı ve boşluk bırakmayı elimizden geldiği kadar insanların daha sağlıklı yaşamaları için çalışıyoruz. Asansörler, toplu alan ve toplu yemeklerde, açık büfelerde olsun organizasyonlara çözümümüz var. Her şey ile ilgili çözüm ürettik. Elimizden geldiği kadar ne gerekiyorsa yapacağız. Bizim çalıştığımız kültür turları var, onlarla diyalog içerisindeyiz. Kültür turları yapan işletmeler bir an önce kısıtlamanın kalkması istiyor. İnsanların talepleri doğrultusunda turlarını yapacaklar, onu süreç gösterecek ne gerektirir ne yapılır ve ne olacak bilmiyoruz? Şu an tamamen hazırız, hiçbir personelimizi işten çıkartmadık, sırasıyla izne ayırdık. Haziran itibariyle tüm personelimizi buraya çağırıp kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu. 

Kuyumcu Züheyr Özberk de, “Burada telkari sanatını icra ediyoruz. İnci ile yaptığımız takılarla inşallah misafirlerimizi bekliyoruz. Hayırlısıyla güzel günleri göreceğiz. Gelen turistlere de telkari ve işlenmiş sanatımızı sunacağız” şeklinde konuştu.                           

22 milyon Amerikalı okyanus turlarına katılacak
Turizm verileri açıklandı: Geceleme sayısı yükseldi; otel doluluk oranı geçen yıla göre düştü
Şehrin içinde bir sonbahar masalı: Atatürk Arboretumu
Mersin’de turizm sezonu beklentinin altında kaldı
12 yılın en yüksek yolcu sayısı! Türkiye artık ana liman
ETİKETLENEN:OtelGünMardinTurizm

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Salgının gayrimenkulde öne çıkardığı iki trend
Sonraki Makale blank Türk Eximbank’tan müteahhitlere mektup müjdesi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
Yükleniyor

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Yiğit Group’un Odağında İstanbul’un Merkezindeki Kentsel Dönüşüm Projeleri Var
Emlak Haberleri
29 Ekim 2025
blank
Yüzyılın Konut Projesi’nde yeni detaylar: 500 bin konutun illere göre dağılımı belli oldu!
Ekonomi Haberleri
28 Ekim 2025
blank
Balıkesir yine sallandı! Art arda depremler
Emlak Gazetesi
28 Ekim 2025
blank
Beyaz eşyada düşüş sürüyor: 9 ayda satışlar yüzde 6 düştü!
Ekonomi Haberleri
28 Ekim 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?