Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Demirtaş’ın Bornova’daki Arazisiyle İlgili Son Durum
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Demirtaş’ın Bornova’daki Arazisiyle İlgili Son Durum
Sektörden

Demirtaş’ın Bornova’daki Arazisiyle İlgili Son Durum

Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 2 Mart 2020 10:57
Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

4. İdare Mahkemesi tarafından iki kez iptal edilen planlarda başa dönüldü. Mahkemenin; ‘Toplu İşyeri, Ticaret, Akaryakıt+LPG Servis İstasyonu Alanı’ şeklinde getirilen kullanım kararlarının mevzuatta tanımlanan sosyal altyapı alanları kapsamının dışında kalmakta olmasından ve 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı, Plan Hükümlerine ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne aykırılık taşımasından dolayı dava konusu planların şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğu sonucuna varılmıştır” denilerek iptal edilen projeye yapılan itiraz kabul edildi.

Gerçek Haberci’den Begüm Burçak Günay’ın haberine göre; Yüklenici firma tarafından İzmir Bölge İdare Mahkemesi Üçüncü İdari Dava Dairesi’nde 2020/2 esas ile açılan karşı davada; “İzmir İli, Bornova İlçesi, Doğanlar Mahallesi, 143 parsel sayılı taşınmazı kapsayan alana ilişkin 18.04.2018-18.05.2018 tarihleri arasında askıya çıkarılan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı’nın iptaline karar verilmesi istemiyle açılan davada, mahallinde yaptırılan keşif ve bilirkişi incelemesi üzerine düzenlenen raporun dosyada bulunan bilgi ve belgelerle birlikte incelenmesi sonucunda, askeri alandan çıkarılan alanların ancak sosyal donatı alanı olarak değerlendirilebileceği açık biçimde hükme bağlandığı halde dava konusu plan kapsamında bu alanda önerilen Toplu İşyeri, Ticaret, Akaryakıt+LPG Servis İstasyonu Alanı şeklinde getirilen kullanım kararlarının mevzuatta tamamlanan sosyal altyapı alanları kapsamının dışında kalmakta olmasından ve 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planının, Plan Hükümlerine ve Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliğine aykırılık taşımasından dolayı dava konusu planların şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, imar mevzuatına ve kamu yararına aykırı olduğun gerekçesiyle dava konusu işlemin iptali yolunda İzmir 3. İdare Mahkemesince verilen 20/11/2019 günlü, E:2018/1059, K:2019/1517 sayılı kararının kaldırılması ve öncelikle mahkeme kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verilmesi” talep etti.

“Alınan Karar hukuka uygun değil”

Yapılan itirazın ardından İzmir Bölge İdare Mahkemesi Üçüncü İdari Dava Dairesi yaptığı inceleme sonrası; “Bu durumda; uyuşmazlığa konu işlemin, davalı idare tarafından, yargı kararlarının uygulaması amacıyla, yeşil alan miktarının 30.254 m’ye çıkarılması suretiyle ve yargı kararlarına uygun olarak tesis edildiği anlaşıldığından, dava konusu planlarda hukuka aykırılık, aksi yönde gerekçe ile verilen İdare Mahkemesi kararında hukuka uygunluk bulunmamıştır” diyerek İzmir 3. İdare Mahkemesince verilen 20/11/2019 günlü, E:2018/1059, K:2019/1517 sayılı kararının 2577 sayılı Yasanın 52. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, oy birliğiyle karar verdi.

 

Cihat Algün: “Fiyatlar daha da yükselmeden alımlar yapılıyor”
Erdal Albayrak: “Sektörde hareket var ancak istediğimiz seviyede değil”
Konut Satış Fiyatları Mayıs Ayında Yüzde 26 Arttı
Azalan güvene rağmen inşaat hareketli
Sahte bungalov hesaplarıyla 263 milyon lira dolandırmışlar: 12 ilde 50 gözaltı
ETİKETLENEN:DemirtaşDemirtaş ArazisiDemirtaşın İzmirdeki Arazisi

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Sinop’ta öyle bir şey bulundu ki…
Sonraki Makale blank İngiltere güvenli tatil için Türkiye’yi önerdi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Emlakta Devrim: Ortak Çalışma Alanlı Rezidanslar Yükselişte!
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye’de Tiny House Akımı: Küçük Yaşam Alanları Büyük Özgürlük Vaat Ediyor Mu?
Ekonomi Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Türkiye Konut Piyasasında Son Durum: Emlak Balonu Tehlikesi Mi, Sürdürülebilir Büyüme Mi?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
blank
Ev Alırken Büyük Karar: Akıllı Evler mi, Klasik Konutlar mı Daha Kazançlı?
Emlak Haberleri
20 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?