Bireysel ve kurumsal yatırımcılar ile üniversite öğrencileri ve reel sektör şirketlerine yönelik bilgilendirme ve finansal okuryazarlığa katkı amacıyla kutlanan Dünya Yatırımcı Haftası, bu yıl 6-7 Ekim tarihlerinde İstanbul’daki açılışı takiben online olarak gerçekleştirilecek. Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonu (IOSCO) tarafından organize edilen ve finans sektörünün en kapsayıcı meslek örgütü Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından planlanan Dünya Yatırımcı Haftası Tera Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin katkıları ile bu yıl dokuzuncu kez kutlanacak.
Yatırımcıların bilgilendirilmesini esas alan ve dünyada Ekim ayı içinde kutlanan Dünya Yatırımcı Haftası’nda her ülke kendi etkinliklerini sermaye piyasalarının ihtiyaç ve beklentilerine göre şekillendiriyor. Bu yılki 9. Dünya Yatırımcı Haftası’nda paneller ‘5N 1K’ (Ne? Ne Zaman? Nerede? Nasıl? Neden? Kim?) teması ile düzenlenecek ve belirlenen konulara cevaplar aranacak.
Dünya Yatırımcı Haftası, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul A.Ş. ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği iş birliğinde; 6 Ekim’de Borsa İstanbul’da yapılacak Gong Töreni ile başlayacak. Gong töreninin ardından Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı İbrahim Ömer Gönül ve Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Pamir Karagöz açılış konuşmalarını gerçekleştirecek. Açılışı takiben iki gün boyunca online platformdan 11 panel düzenlenecek.
Dünya Yatırımcı Haftası’nda ufuk açıcı paneller
IOSCO’nun dünya çapında yatırımcıları etkileyen trend konularının konuşulacağı ve bu konuda farkındalıkların artırılmasının amaçlandığı Dünya Yatırımcı Haftası’nda ana konular; finansal okuryazarlık ve güvenlik, girişimcilik ve sürdürülebilirlik olacak. Bu konular çerçevesinde yapılacak panel başlıkları ise; ‘Yatırımın Yönü: Riskten Fırsata Giden Yol’, ‘Değerleme ile Stratejik Yatırım’, ‘Yapay Zekâ ile Yatırım Dolandırıcılığı’, ‘Risk Tercihine Uyumlu Portföy Oluşturma’, ‘Fiziksel Dünyadan Dijital Dünyaya Geçiş: Tokenizasyon’, ‘Kur Riskinden Korunma Yolları ve Stratejileri’, ‘Yeşil Kuğular: İklim Risklerinin Finansal Sisteme Etkisi’, ‘Karşıt Stratejiye Karşı Trend Yaklaşımı’, ‘Finansal Tavsiyelerin Yatırımcı Davranışlarına Etkisi’, ‘Finansal Okuryazarlık Ekseninde Finans Diplomasisi ve Güvenlik’, ‘Yatırımcı Hakları ve Yatırımcının Korunması’ olacak.
Etkinliği en çok izleyenlere ödüller de var
İki gün boyunca etkinliği izleyen katılımcılar, online platformda bulundukları süre, takip ettikleri paneller ve online stant ziyaretlerinden toplayacakları puanların karşılığında sponsorlar tarafından sunulan hediyeleri de almaya hak kazanacak.
Ayrıca etkinliğe kayıt olup, panelleri izleyemeyen katılımcılar için de online platform bir hafta boyunca açık olacak.
9. Dünya Yatırımcı Haftası kapsamında; Ekim ayı içinde yalnızca üniversite öğrencilerinin katılımına yönelik sermaye piyasasında doğru yatırım ve kariyerin anlatılacağı iki günlük bir webinar da düzenlenecek. Yaklaşık bin öğrencinin katılımı beklenen webinarı tamamlayanlara katılım belgesi verilecek.
Yine etkinlik kapsamında Ekim, Kasım ve Aralık aylarında üniversitelerde finansal okuryazarlığın ve finansal dolandırıcılığın anlatılacağı seminerler ve webinarlar da düzenlenmeye devam edecek.
Dünya Yatırımcı Haftası kapsamında çevrim içi düzenlenecek panellere katılım ücretsiz olacak.