Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: İstanbul’da Yalı Kiraları Yüzde 50, Satılık Fiyatları Yüzde 30 Arttı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > İstanbul’da Yalı Kiraları Yüzde 50, Satılık Fiyatları Yüzde 30 Arttı
Ekonomi Haberleri

İstanbul’da Yalı Kiraları Yüzde 50, Satılık Fiyatları Yüzde 30 Arttı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 4 Kasım 2024 12:54
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Yalı kiralarında son dönemde büyük bir artış gözlemlendiğini vurgulayan EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Zuhal Balsarı, “Boğaz hattında yer alan yalıların kira fiyatları %50 oranında yükseldi. Bu artışın temel nedenleri arasında artan talep, sınırlı arz ve tadilat bekleyen yalı sayısındaki fazlalık yer alıyor. Satılık yalı fiyatları da 2023 yılına kıyasla %20-30 oranında arttı. Boğaz’ın özellikle Sarıyer, Yeniköy ve Beykoz gibi bölgelerinde bu artış daha belirgin. Döviz kurlarındaki artış ve sınırlı arz, bu fiyat artışında etkili olan faktörler. Bu fiyat değişimleri, İstanbul’daki yalı piyasasının hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için ne kadar değerli ve dinamik olduğunu gösteriyor.” dedi.

Sarıyer-Yeniköy ve İstinye hattında, Yeniköy’ün özellikle yalı satışlarında en çok tercih edilen bölgelerden biri olarak öne çıktığını da sözlerine ekleyen Balsarı, “Bölgede hem lüks hem de tarihi yalılar yer alıyor, bu da talebin yüksek olmasını sağlıyor. 2024 yılı içerisinde de Yeniköy, en fazla yalı satışının gerçekleştiği bölgelerden biri oldu. Ancak, burada belirtilen satış hareketliliği, geniş çaplı bir alım-satım trafiği olarak algılanmamalı. İstanbul’da deniz kenarındaki yalıların yıllık el değiştirme oranları genel olarak oldukça düşük. Bu yalılar, özellikle nadir bulunmaları ve yüksek değerleri nedeniyle genellikle sınırlı sayıda işlem gören mülkler arasındadır. Kıyı yalılarını kendi içlerinde kıyasladığımızda Yeniköy hattı dikkat çekmektedir.

İstanbul Boğazı’nın Anadolu yakasında yer alan Beykoz, özellikle Paşabahçe ve Anadolu Hisarı civarındaki yalılar, yatırımcılar ve yüksek gelirli alıcılar için cazip hale gelmiştir. Beykoz’da satılan yalıların fiyatları da yüksek seviyelerdedir. Beşiktaş, Arnavutköy ve Rumeli Hisarı’nda da kıyıya sıfır yalılar büyük ilgi görüyor. Özellikle Arnavutköy, hem tarihi dokusu hem de merkezi konumuyla yalı yatırımcılarının tercih ettiği lokasyonlar arasında yer alıyor. Bu bölgeler, hem ulaşım kolaylıkları hem de boğaz manzarasına sahip olmaları sebebiyle 2024 yılı yalı piyasasında en hareketli noktalar olmuştur.” şeklinde konuştu.

Yabancılara satılan yalı oranları hakkında bilgiler veren Balsarı, “Yabancı alıcılar arasında başta Orta Doğu’dan, özellikle Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt gibi ülkelerden gelen yatırımcılar ön planda olduğu görülüyor. Bunun yanı sıra Rusya ve bazı Avrupa ülkelerinden gelen talep de oldukça yüksek. Yabancılara yapılan gayrimenkul satışları genel olarak %12 artış gösterirken, Boğaz hattındaki prestijli yalılar da bu ilgiden azda olsa bir pay alıyor. Beşiktaş, Sarıyer ve Üsküdar, yabancı yatırımcıların en çok tercih ettiği bölgeler arasında yer alırken, özellikle Boğaz manzaralı ve tarihi değeri yüksek yalılar, yabancı alıcıların ilgisini çekiyor. Ancak bu yalıları satın alamayan yabancılar, alternatif olarak Boğaz manzaralı dairelere ve villalara yönelmektedir. Son dönemde, bu tür mülklere olan talebin de belirgin şekilde arttığını gözlemliyoruz. “ diyerek sözlerini bitirdi.

Fiyat artışları dur durak bilmiyor: İstanbul’da yaşam maliyeti 4 asgari ücretin üstünde!
ABD’de mortgage başvuruları düşüşünü sürdürdü
Resmi Gazete’de bugün (05.06.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 5 Haziran 2025
Resmi Gazete’de bugün (04.06.2025)

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Kasım ayı için kira artış oranı belli oldu
Sonraki Makale blank Dünya seramik sektörü UNICERA İstanbul’da buluşuyor!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Kurban bayramında hava nasıl olacak? Plan yapanlar dikkat
Emlak Gazetesi
5 Haziran 2025
blank
Antalya ve Ege’de deprem meydana geldi
Emlak Gazetesi
5 Haziran 2025
blank
İSKİ açıkladı: 5 Haziran İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Turizm
5 Haziran 2025
blank
Arefe günü AVM’ler açık mı? Arife günü ve bayramda AVM çalışıyor mu?
Emlak Haberleri
5 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?