Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Umut Durbakayım: “Kurulan yeni kabinenin etkisi hemen hissedildi”
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Emlak Haberleri > Umut Durbakayım: “Kurulan yeni kabinenin etkisi hemen hissedildi”
Emlak Haberleri

Umut Durbakayım: “Kurulan yeni kabinenin etkisi hemen hissedildi”

Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 5 Haziran 2023 17:15
Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

67’inci Hükümet tarafından kurulan yeni kabinenin piyasaya yansımaları çok hızlı ve büyük oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in atanması inşaat ve gayrimenkul sektöründe karşılığını hemen buldu. Mehmet Şimşek’in uluslararası ekonomi deneyimi, yabancı yatırımcılar açısından yüksek kredibilitesi ve faiz, döviz, cari açık gibi ekonominin en büyük sorunlarının kesin çözüm bulacağına yönelik yüksek beklenti; gayrimenkul sektörünü harekete geçirdi. Aynı şekilde gayrimenkul sektörünü tanıyan ve daha önce de bu görevde bulunan Mehmet Özhaseki’nin tekrar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na atanması, sektörün sürekliliğini ve istikrarını sağlayacak hamlelere devam edileceğine yönelik beklentileri de beraberinde getirdi.

Cuma günü yeni kabinenin açıklanmasından hemen sonra satış ofislerinde hareketlenme yaşandığına dikkat çeken Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, son haftaların en yoğun hafta sonu yaşandığını belirtti.  Ertelenen konut talebinin yeniden canlanmaya başladığını ifade eden Umut Durbakayım “Yeni ekonomi bakanının faiz konusunda uluslararası normlarda bir tavır sergileyeceğini düşünen konut alıcıları, mevcut faizlerdeki cazibeyi değerlendirmek istedi. Satış ofislerimizdeki telefonlar durmaksızın çaldı, birçok konut alıcısı satış ofislerimize geldi. Satış ofislerimize gelenlerin yarısına yakınını ise tasarruflarını yatırım amaçlı değerlendirmek isteyenler oluşturdu. Faizlerdeki rutin seyre dönülmesine bağlı olarak dövizdeki potansiyel değerlenme beklentisinin azalmaya başlaması, bu alıcı kitlesinin de tekrar gayrimenkul yatırımına odaklanmasını sağladı” şeklinde konuştu.

Umut Durbakayım, Bakan Şimşek’in ekonomideki istikrarı tekrar sağlamasıyla birlikte yabancı yatırımlarda yeniden artış olacağı, üretim ve istihdamda kaybedilen değerlerin yeniden kazanılacağı ve tüm bunlara bağlı olarak ekonomi şartların yavaşlamasına neden olan cari açığın azalacağı yönündeki beklentinin tam olduğunun altını çizdi.

Deprem ve kentsel dönüşümde yeni dönem

Diğer taraftan seçim etkisiyle gayrimenkul sektöründe yaşanan durgunluğun sona ereceğini belirten Umut Durbakayım, inşaat sektörde tesis edilen sağlam altyapının üzerine modern ve atılımcı bir bürokrasi inşa edileceğine yönelik beklenti oluştuğunun altını çizdi. Yılın başında ülkemizi derinden sarsan deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm gibi hayati konuların Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın en önemli gündem maddesi olacağını belirten Umut Durbakayım açıklamasına şu şekilde sürdürdü “Kentsel dönüşüm çalışmalarında büyük zorluklar ve engeller aşılarak, bürokratik konularda güçlü temeller atıldı. Ekonominin dinamosu olarak bilinen inşaat sektörünün, seçim öncesi olumsuz etkiden kurtularak yine eski gücüne kavuşacaktır. Bu kapsamda bakanlığın, son yılların düşük seviyesine gerileyen konut arzının tekrar canlanması için sektörün ihtiyaç duyduğu teşvik ve öncü adımları atacağı yönünde umudumuz oldukça yüksek” açıklamasında bulundu.

‘İzmir projeleri yoğun bir hafta sonu yaşadı’

Siyasetin ekonomi ayağındaki yeni kan değişiminin ilk etkisinin İzmir’de yer alan Divan Residence ve Evora İzmir projelerinde görüldüğünü belirten Umut Durbakayım “Divan Rezidans projemiz ilk satışa çıktığı anda yüzde 35’i satılmıştı. Bu hafta sonu satış ofislerimize yansıyan müşteri talepleriyle birlikte bu oranın bir iki ay içinde yüzde 50’yi aşmasını bekliyoruz” bilgisini paylaştı.

Yeni kurulan kabinenin ülkeye hayırlı ve uğurlu olması temennilerini dile getiren Başkan Umut Durbakayım, yeni dönemde inşaat ve gayrimenkul sektöründeki oyuncuların da ellerinden gelen katma değeri yaratmak için çabalayacağından kuşkusu olmadığını dile getirdi.

 

Konut satışlarında tablo karışık Veriler artış gösterse de nitelik kaybı sürüyor
Turyap’ın Türkiye Emlak Piyasasının Köklü Gücü ve Franchise Sistemindeki Rolü
Filli Boya, Dow Türkiye ve Ahbap’tan, Deprem Bölgesinde İstihdama Katkı İçin Seferberlik
Sinpaş Sefaköy Boulevard’da Teslim Heyecanı Başladı
Dubai’ye Konut Yatırımında Yeni Dönem
ETİKETLENEN:Teknik YapıUmut Durbakayım

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank Tayfun Küçükoğlu: “Sürdürülebilir yapılara ve çevre dostu malzemelere odaklanmalıyız”
Sonraki Makale blank MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı: Enflasyondaki düşüş toparlanma sürecinin ilk işareti
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Cihat Algün: “Fiyatlar daha da yükselmeden alımlar yapılıyor”
Sektörden
19 Haziran 2025
blank
Erdal Albayrak: “Sektörde hareket var ancak istediğimiz seviyede değil”
Sektörden
19 Haziran 2025
blank
Konut Satış Fiyatları Mayıs Ayında Yüzde 26 Arttı
Sektörden
19 Haziran 2025
blank
Azalan güvene rağmen inşaat hareketli
Sektörden
19 Haziran 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?