Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: Consus Enerji’nin gelirleri 172 milyon TL’ye ulaştı
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Sektörden > Consus Enerji’nin gelirleri 172 milyon TL’ye ulaştı
Sektörden

Consus Enerji’nin gelirleri 172 milyon TL’ye ulaştı

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 10 Mayıs 2023 14:46
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
3 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Türkiye’nin yenilenebilir enerji ve dağıtık enerji alanındaki öncü firmalarından olan Consus Enerji, 2023 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Consus Enerji’nin gelirleri 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine yüzde 27 artarak 172 milyon 28 bin 850 TL’ye ulaştı. Şirketin Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ı (FAVÖK) ise yüzde 2’lik artışla 34 milyon 181 bin 295 TL’ye yükseldi. Finans ve vergi sonrası net kârı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 58’lik artışla 1 milyon 554 bin 026 TL olarak gerçekleşti.

Şirket’in 2023 yılının ilk çeyreğine ilişkin finansal ve operasyonel performansını değerlendiren Consus Enerji Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, “Sürdürülebilir bir gelecek ve temiz enerji için, güneş odaklı büyüme stratejimiz doğrultusunda ilerlememiz sürüyor. Bu kapsamda gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli yatırım fırsatlarını takip etmekteyiz” ifadesini kullandı.

Enerji alanında da çalışmalarını sürdürüyor

Üretim portföyünü büyütmek için çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini kaydeden Arpacıoğulları, çeşitli sektörlerden potansiyel müşteriler ile toplamda 200 MW’ı aşkın kapasiteye ulaşan dağıtık güneş santrallerine ilişkin proje geliştirme faaliyetlerinin sürdüğünü anlattı. Arpacıoğulları, dağıtık enerji iş kolunda 2022 yılının son çeyreğinde bir sanayi tesisinin öz tüketimine yönelik olarak imzalanan enerji performans sözleşmesi kapsamındaki ilk GES yatırımının 2023 yılı ilk yarısında tam kapasite ile devreye alınmasının planlandığını belirtti.

Arpacıoğulları, “Diğer taraftan bir kamu kurumu ile gelir paylaşım modeli kapsamında güneş enerjisinden elektrik üretim santrali yapımı, kurulumu ve işletilmesine yönelik sözleşme imzalanarak yatırım sürecine başlandı. Dağıtık enerji iş kolumuzda, hem özel sektör hem de kamuya tasarruf sağlamaya yönelik çözümlerimize önümüzdeki dönemde de ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

Yurt dışı yatırımlarına da devam ediyor

Consus Enerji Genel Müdürü Atay Arpacıoğulları, yurtdışında da Antigua ve Barbuda’da planlanan güneş enerjisi santrali yatırımına yönelik sözleşme çalışmalarının sürdüğünü, sektördeki diğer çeşitli yurtdışı fırsatlarının da takip edildiğini, buna yönelik olarak çeşitli Avrupa ülkelerindeki projelere ilişkin de değerlendirmelere devam edildiğini belirtti.

Arpacıoğulları, “Geçtiğimiz yıl sonunda alınan Yönetim Kurulu kararımız ve sonrasında verilen SPK onayı ile, belirlenen ihraç tavanı dahilinde finansal yapımıza ve fon kaynaklarımızı çeşitlendirmemize katkı sağlayacağını düşündüğümüz ilk finansman bonosu ihracımızı Nisan ayında başarılı şekilde gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

2022 yılında gerçekleşen halka arz sonrasında, kurumsal yönetim uygulamalarının Şirket nezdinde ve ilgili paydaşlar açısından daha da ön plana çıktığını ifade eden Arpacıoğulları, yakın tarihte kurumsal yönetim ilkelerine uyuma ilişkin aldıkları derecelendirme notu ile BİST Kurumsal Yönetim Endeksine dahil edildiklerini ilave etti.

Arpacıoğulları sözlerini şöyle sürdürdü: “Portföyümüzü büyütmeye yönelik yatırımlarımıza 2023 yılında da devam etmek en büyük hedefimiz. Gelecek dönemlerde başlıca odağımız hem santral kurulu gücü hem de mali performans açısından sürdürülebilir büyümeyi sağlamak ve güçlü bir bilanço ile değer yaratmak olacak.”

GİŞKAD Üyeleri, Mersin’in Yeni Prestij Projesi Nerissa MEFA’da Buluştu
Sel faciasında bilanço ağırlaşıyor…En az 82 ölü, onlarca kayıp!
Bakan Uraloğlu açıkladı: 30 büyükşehirde kurulacak
Daikin Türkiye, iklimlendirme sektörünün ihracat şampiyonu oldu
İzmir Valisi ‘elektrik hatlarından’ demişti: GDZ Elektrik’ten ‘yangın’ açıklaması!

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank VitrA’dan yenilenebilir enerji yatırımı
Sonraki Makale blank Türkiye Finans özkaynaklarını yüzde 10 artırdı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Deprem Bölgelerinden Göç Eden Türk Halkı: Yeni Ev Tercihleri ve Trendler
Emlak Haberleri
7 Temmuz 2025
blank
Ankara’da 0-4 Yaş Satılık Konut Fiyatları: Haziran 2025 Turyap Endeksi Analizi
Emlak Haberleri
7 Temmuz 2025
blank
İstanbul’da Yeni Konut Fiyatları Uçuşta: 0-4 Yaş Arası Satılık Dairelerde Son Durum (Haziran 2025)
Emlak Haberleri
7 Temmuz 2025
blank
Emlakçılardan kira artışlarına denetim çağrısı: Ev sahipleri döviz kuruna göre kira belirliyor!
Emlak Gazetesi
7 Temmuz 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?