Banner Görseli
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Kabul etmek
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Arama
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Okuma: 9 AVM’li Forum’a bir yıl konkordato kararı!
Paylaşmak
Kayıt olmak
Bildiri Show More
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Yazı Tipi Yeniden BoyutlandırıcıAa
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Ekonomi Haberleri
  • Emlak Rehberi
  • Analiz Formu
    • Bölge Analizi Formu
    • Hasarlı Bina İhbar Formu
    • Makale Değişikliği Formu
  • Soru Sor
  • Sektörden
    • Ev Stilleri
    • Gayrimenkul Hukuku
    • Konut Kredileri
    • Emlak Televizyonu
    • Teknoloji Rehberi
    • Ulaşım Haberleri
    • Toki Haberleri
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Turk Emlak Haber Ajansı > Blog > Ekonomi Haberleri > 9 AVM’li Forum’a bir yıl konkordato kararı!
Ekonomi Haberleri

9 AVM’li Forum’a bir yıl konkordato kararı!

Turk Emlak Haber Ajansı
Son güncelleme: 24 Mayıs 2024 10:41
Turk Emlak Haber Ajansı
Paylaşmak
4 Min. Okuma
blank
Paylaşmak

Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil 9 dev AVM için açılan konkordato davasında karar bugün çıktı. Ticaret mahkemesi, 600 milyon Euro borcu bulunan ve her yıl milyonlarca kişinin alışveriş yaptığı ve bin 500 mağazanın faaliyet gösterdiği 9 AVM için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Bu kararla birlikte anılan AVM’lere yönelik haciz işlemi yapılamayacak.

Her biri, yılda milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen ve ‘Forum’ adını taşıyan 9 AVM için açılan konkordato davasında karar bugün çıktı. İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davaya, taraf şirketlerin avukatları katıldı.

Duruşma tutanağına göre, konkordato komiser heyetinin hazırladığı rapor geçen 16 Mayıs’ta dosyaya girdi. Forum AVM’lerin avukatları, mahkemeye sundukları beyanlarında 10 şirkete yönelik de kesin mühlet kararı verilmesini talep etti.

blank

4 BANKA AVUKATI: ‘RET KARARI VERİLSİN’

Duruşmada söz alan ve alacaklı konumdaki 4 bankanın avukatı ise, kesin mühlet kararı verilmemesini istedi. Garanti Bankası’nın avukatı “Projenin başarı şansı bulunmuyor. Bu nedenle kesin mühlet koşulları oluşmadı. Kira bedellerinin tahsil edilmesine yönelik ara karardan dönülsün. Davanın reddine karar verilsin” dedi.

GİDERLER ARTTI KÂR AZALDI

Yapı Kredi Bankası avukatı ise “Konkordato komiser heyeti raporuna göre, şirketlerin giderleri artmış kar oranı ise azalmış. Ön projedeki hedeflere ulaşılamayacağı kanaatindeyiz. Bu nedenle kesin mühlet taleplerinin reddine karar verilsin” ifadelerini kullandı.

KOMİSER HEYETİ RAPORUNA İTİRAZ

Duruşmada söz alan dünya devi İtalyan bankası Unicredit SPA’nın avukatı ise “Geçici mühlet kararına itirazımız bulunuyor. Kesin mühlet talebinin reddine karar verilsin” dedi. “Kesin mühlet koşulları oluşmamıştır” diyen Akbank avukatı ise, konkordato komiseri raporunu kabul etmediklerini vurguladı.

BİR YILLIK KESİN MÜHLET VERİLDİ

Tarafların talep ve savunmalarını alan mahkeme kararını verdi. Mahkeme, 9 AVM’nin bağlı olduğu 9 şirket dahil toplam 10 şirket için 1 yıllık kesin mühlet kararı verdi. Mahkeme, komiser heyetinin de görevine devam etmesine karar verdi. Kararda, 3 kişilik komiser heyeti üyelerine aylık 125 bin TL ödenmesine hükmedildi.

İŞTE, KESİN MÜHLET KARARI VERİLEN 10 ŞİRKET:

Multi Erzurum Emlak Geliştirme ve Yatırım Limited Şirketi
Multi Otuzbeş Emlak Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi
Multi Yirmibeş Emlak Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret Anonim Şirketi
Multi Ankara Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Aydın Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Çamlık Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Gordion Emlak Geliştirme ve Yatırım Limited Şirketi
Multi İstanbul Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Kapadokya Emlak Geliştirme ve Yatırım Anonim Şirketi
Multi Magnesia Emlak Geliştirme ve Yatırım Limited Şirketi.

MALİ VERİLERİ TUTARLI

Forum AVM’lerin avukatları Hande Yelgin ve Serkan Yelgin karara ilişkin yaptıkları açıklamada “İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 26 Mart 2024 tarihinde, incelemelerin devamı nedeniyle 2 aylık süre uzatım kararı verildi. Bugün ise mahkeme, dosya nezdindeki incelmelerini tamamladı ve 9 AVM sahibi 10 müvekkil firmanın mali verilerinin tutarlı olduğu, sunulan borç ödeme projesinin uygulanabilir olduğunu tespit ederek, alacaklılar ile görüşmelerin tamamlanması ise için 1 yıllık kesin süre verilmesine karar verildi” dedi.

ÖZEL BANKALAR ALACAKLI

Av. Yelgin açıklamasının devamında “Müvekkil firmaların borçlarının banka borçlarının tamamı özel bankalara, bu bankaların bir kısmı bir kısmı ise yabancı bankalar. Geçici mühlet içerisinde gerek banka gerekse piyasa borçlarının borç yapılandırma adımlarını atmaya başladık. Kesin mühlet süresi içinde ise görüşmelerin tamamlanarak borç yapılandırmalarını tamamlamayı hedefliyoruz” dedi. Yapılan açıklamada, kararla birlikte şirketlerin borca batık olmadıklarının teyit edildiği kaydedildi.

Resmi Gazete’de bugün (28.05.2025)
Ekonomi ve siyaset gündemi – 28 Mayıs 2025
Turizmde yeni kriz: Oteller kapanıyor para iadesi yapılmıyor!
Bakan Bayraktar ‘Desteğe devam edeceğiz’ demişti: Elektrik faturalarında devlet desteğine sınırlama!
Resmi Gazete’de bugün (27.05.2025)

Günlük Bültene Kaydolun

Takipte kalın! Son dakika haberlerini doğrudan gelen kutunuza alın.
By signing up, you agree to our Terms of Use and acknowledge the data practices in our Privacy Policy. You may unsubscribe at any time.
Bu Makaleyi Paylaş
Facebook Bağlantıyı Kopyala Yazdır
Paylaşmak
Ne düşünüyorsun?
Love0
Cry0
Sad0
Happy0
Sleepy0
Surprise0
Angry0
Dead0
Wink0
Önceki Makale blank THY uçağı Bükreş’te tehlike atlattı: Soruşturma başlatıldı
Sonraki Makale blank Kiralık Stoku Düşüyor, İş Yeri Stoku Artıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Luvia
Deprem Hasar İhbar
Ankara Golfkent

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
- Adım 1 / 3
Ev Alacak Gücünüz Var Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Ev Fiyatları Pahalı Mı? *
Kaydet ve Daha Sonra Devam Et
Kredi Faizleri Yüksek Mi? *
YükleniyorKaydet ve Daha Sonra Devam Et

Dikkat! İlerlemenizi şimdi kaydettiğinizde girişinizin bir kopyası bu sunucuda depolanır ve site sahibi buna erişebilir. Güvenlik nedeniyle, devam ettiğinizde kredi kartları ve posta adresleri gibi hassas bilgilerin yanı sıra dosya yüklemelerinin de yeniden girilmesi gerekecektir.

Geri Git

Form girişiniz kaydedildi ve bu formu sürdürmek için erişebileceğiniz benzersiz bir bağlantı oluşturuldu.

Bağlantıyı e-posta yoluyla almak için e-posta adresinizi girin. Alternatif olarak, aşağıdaki bağlantıyı kopyalayıp kaydedebilirsiniz.

Lütfen bu bağlantının paylaşılmaması gerektiğini ve 30 gün içinde sona ereceğini ve ardından form girişinizin silineceğini unutmayın.

Sosyal Hesaplar

3.2KTakipçilerTakip etmek
136KAbonelerAbone
- Advertisement -
Ad imageAd image

Latest News

blank
Bayramda iyi hissetmenin adresi: Ela Excellence Resort Belek Ela Excellence’ta her an, iyi hissetmek için tasarlandı
Emlak Turizm
28 Mayıs 2025
blank
Altın Emlak Global’de Yapay Zekâ Destekli Yeni Dönem Başladı
Emlak Haberleri
28 Mayıs 2025
blank
Meteoroloji uyardı: Sağanak ve fırtına geliyor! Hangi illerde etkili olacak?
Emlak Gazetesi
28 Mayıs 2025
blank
Avrupa susuz kalabilir! AB’den acil su tasarrufu hamlesi
Emlak Dünyası
28 Mayıs 2025
Turk Emlak Haber AjansıTurk Emlak Haber Ajansı
Bizi takip edin
© 2019 Turk Emlak Haber Ajansı All Rights Reserved.
blank
Welcome Back!

Sign in to your account

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler